Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В УНІАНі намагаються звільнити ще одного "неугодного"

Понеділок, 23 вересня 2013, 14:44

Керівництво інформагентства "УНІАН" намагається звільнити свого кореспондента в Брюсселі Сергія Воропаєва "за прогул".

Про це повідомляє прес-служба Незалежної медіапрофспілки.

Днями кореспонденту в Брюсселі не нарахували аванс, мотивуючи це його відсутністю на робочому місці.

При цьому кореспондент продовжував виконувати свої обов’язки у Брюсселі, підтвердженням чому є оприлюднені за його підписом інформаційні повідомлення у стрічці новин агентства.

Як повідомляється, 3 вересня цього року, гендиректор агентства Вадим Осадчий в телефонній розмові з Воропаєвим, який у цей день повертався з відпустки на роботу до Брюсселя, заявив йому про намір у розпал євроінтеграційних подій закрити корпункт.

Осадчий наказав власкору прибути на робоче місце в Києві вже 5 вересня – перший робочий день після відпустки.

В ході подальшого листування електронною поштою керівництво повідомило, що вирішило "перевести свого кореспондента на іншу посаду".

У профспілці кажуть, що такі дії суперечать 32-й статті Кодексу законів про працю України, згідно з якою працівник має бути попереджений про зміну істотних умов праці за два місяці.

5 вересня гендиректор УНІАН направив на домашню адресу Воропаєва в Україні телеграму з вимогою пояснити "відсутність на робочому місці" та погрозами звільнити за прогули.

28 серпня гендиректор УНІАН Осадчий своїм наказом "перемістив" групу співробітників до новоствореного Відділу телевізійного моніторингу.

До цієї групи увійшли співробітники, які у жовтні 2012 року заявили про цензуру в агентстві та протестували проти фейкових новин.

Сергій Воропаєв також брав активну участь у тих подіях, зокрема організовував переклади та поширення у європейських інституціях відкритих листів працівників агентства.

У серпні у коментарі "Українській правді" Осадчий заперечував те, що разом із рештою переміщених планується змінити "прописку" брюссельського кореспондента. Проте "неугодні" журналісти заявляли, що Воропаєву уже готове місце у новому відділі.

На підтвердженя своїх слів вони показали перепустку на ім'я Воропаєва на територію заводу, де їх розмістили, видану ще 30 серпня.

 

Переміщені редактори називають дії керівництва розправою за відстоювання журналістських принципів.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування