Путін, іди геть!

П'ятниця, 14 березня 2014, 17:38

16 березня Путін руками купки злочинців з керівництва АРК Крим та під дулами російських автоматів готує референдум про приєднання Криму до Росії. Паралельно з цим готуються сепаратистські шабаші у вигляді проросійських мітингів у містах Сходу і Півдня України.

Їх мета очевидна: посіяти хаос і паніку серед населення, дестабілізувати ситуацію, залякати українських громадян і продемонструвати ніби то бажання більшості людей приєднатися до Росії. Ці акції планується використати як привід для російського військового вторгнення в Україну.

Репетиція уже відбулася в Донецьку 13 березня. Завезені із сусідньої країни провокатори і місцеві гопники влаштували брутальну вакханалію в місті проти українських сил. В результаті є загиблі і поранені.

Варварством проросійських молодчиків у Донецьку (а перед тим – у Харкові і Луганську) кинуто виклик українській владі і всьому суспільству. Вони хочуть показати, що брудна сила здатна залякати всіх, хто за Україну, що цих сил є більшість і вони будуть диктувати свої порядки.

Українське суспільство і влада зобов’язані дати гідну відповідь на ці безчинства!

Вважаємо своїм обов’язком закликати усіх громадян України вийти в неділю 16 березня о 12 годині мирно і без зброї на мітинги і віча по всій Україні, особливо – в містах Сходу і Півдня.

Вийти на захист територіальної цілісності, незалежності України і проти військової агресії з боку Росії.

Консолідація української політичної нації потребує ВЧИНКІВ. Мусимо вийти на вулиці наших міст як господарі своєї країни. Якщо нас буде на порядок більше, ніж так званих прихильників "русского мира" - це і є головний захист від гопників і бандоти.

Скептики можуть казати, що на Сході вийде мало людей. Їх били, міліція бездіяла і всі залякані. Якщо це так, маємо розуміти, якщо ми залишимося вдома і пройде черговий шабаш під гаслами "На колени!" і "Россия" - різко зростає небезпека війни. Натомість масовий і організований вихід громадян, які не злякалися, таку небезпеку зменшує.

Якщо ми злякаємось сьогодні, вони завтра будуть виловлювати, бити і вбивати нас по підворотнях.

Багато активістів з Києва і правого берега хотіли би поїхати на Схід, допомогти українським патріотам і поставити заїжджих гопників на місце. Вважаємо, цього не треба робити. Це та частина роботи, яку українські сили на Сході і Півдні мають виконати самостійно. А нова місцева влада, особливо правоохоронні органи, зобов’язані захистити українських громадян від провокацій і насильства.

Треба подолати страх, а це можливо тільки, якщо на мітингах буде масовість і організованість. 18 і 20 лютого, коли ми були на Майдані, всередині теж був страх. Проте ми його подолали. І перемогли.

Закликаємо усі політичні партії і громадські організації, народних депутатів і депутатів місцевих рад, політичних лідерів, що користуються довірою громадян, підтримати наше звернення.

Закликаємо всіх, хто хоче єдності, незалежності України і миру, масово вийти в неділю на загальноукраїнську акцію і продемонструвати свою позицію.

Нову Україну не можна збудувати, сидячи вдома на канапі.

Тарас Стецьків, до статті також долучився Володимир Філенко, спеціально для УП

Колонка – матеріал, який відображає винятково точку зору автора. Текст колонки не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, яка у ній піднімається. Редакція "Української правди" не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія. Точка зору редакції УП може не збігатися з точкою зору автора колонки.
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Від локального до універсального: як українській культурі стати помітною у світі

Чому Україні необхідний спеціальний банк для відбудови

Тренер, який не встигає, та збірні з міцним захистом: 6 фактів про суперників України на Євро-2024

Україна бореться за повернення незаконно утримуваних цивільних: перспективи і виклики

Три ключові тенденції ринку нерухомості України в 2024 році

Закупівлі продуктів — лише через Prozorro Market