Боротьба із тролями: у гру вступає Фейсбук?

Субота, 18 жовтня 2014, 16:54

"Не можеш побороти – знайди спосіб очолити".

Саме це зробить Фейсбук через новий "Анонімний додаток", яким спробує очолити масові анонімні екаунти в мережі.

Як відомо, сьогодні облікові записи у ФБ часто використовуються тролями й спамерами. Згідно нових правил можна буде залишатися анонімним для користувачів, але ФБ отримає вагомі важелі, щоб відслідковувати та відсторонювати недобросовісних користувачів.

Фейсбук довго працював над виявленням і видаленням фальшивих екаунтів і запитів на дружбу. Сьогодні хоч і складно, але все ж можливо отримати фальшивий профіль, маючи з десяток справжніх друзів-користувачів. Деякі заходи, такі як перевірка телефонного номера, стримують недобросовісних користувачів, щоправда, лише до певної міри.

Однак є всі шанси, що новий "Анонімний додаток" впорядкує й зробить анонімну дискусію у Фейсбуці більш вихованою.

Отже, щоб зареєструвати й запустити новий Анонімний додаток, необхідно буде використати власний існуючий профіль Фейсбуку та перевірений номер телефону.

Фейсбук проводитиме попередню оцінку профілю й надасть користувачу доступ у мережу, лише якщо той подолає так званий бар'єр "легітимності": необхідно буде мати у своєму списку щонайменше 15 друзів, які ведуть діяльність у ФБ протягом кількох останніх місяців.

Усередині додатку ідентичність користувача прихована, або використовується псевдонім – лише перед іншими користувачами мережі. Але не перед Фейсбуком. Анонімний екаут прив'язаний до реального; якщо користувачі поскаржаться на користувача за недобросовісну поведінку, – Фейсбук може заблокувати його екаунт.

Щоб зареєструвати інший анонімний екаунт, потрібно знову підтвердити власну "легітимність". А швидко це зробити доволі складно – власник екаунту заблокований.

Звичайно, ФБ – лише одна із соціальних мереж. Однак сподіваюсь, що вони як лідери дадуть старт підвищенню етики в інших соціальних мережах світу.

Назар Федорчук, за матеріалами Тек Кранч та Нью-Йорк Таймс, спеціально для УП

Колонка – матеріал, який відображає винятково точку зору автора. Текст колонки не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, яка у ній піднімається. Редакція "Української правди" не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія. Точка зору редакції УП може не збігатися з точкою зору автора колонки.
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Інтеграція штучного інтелекту в кримінальний процес: чи готова Україна до цього?

Навчалась за кордоном, щоб потім працювати Україні. Досвід випускниці Ukraine Global Scholars

Як виявити корупцію в будівництві

Трансплантація органів та рак шкіри: про що мають знати пацієнти

ПДВ для страхових агентів: нерівні умови та невизначений економічний ефект

Фонд культурних/пропагандистських ініціатив: як Росія використовує культуру для війни