Арешт моєї квартири – розправа та особиста помста Шокіна

Вівторок, 29 березня 2016, 14:27

Генпрокурор Віктор Шокін, якого я публічно звинуватив в покриванні корупції та саботажі реформи прокуратури, особисто ініціював та очолює моє кримінальне переслідування.

Вчора, 28 березня із повідомлень у ЗМІ дізнався про накладення суддею Печерського суду Цокол арешту на мою квартиру.

З клопотанням про накладення арешту звернувся особисто генпрокурор Шокін, хоча цього не вимагає жодне з положень КПК.

Шокін із власної ініціативи вирішив взяти участь у розправі наді мною. Не дивно, що ніхто зі слідчих та прокурорів не захотів виконати його незаконний наказ і підписувати такі документи.

Згідно клопотання арешт на моє житло накладено з метою конфіскації. Це – протизаконно.

Станом на сьогодні мені ніхто не повідомляв про підозру і тим більше – обвинувальний акт щодо мене не направлявся до суду. 

Арештувати майно з метою конфіскації без наявності цих двох обставин – порушення закону. За такою логікою Шокіна, конфіскації може підлягати майно будь-якої особи на вибір самого генпрокурора.

Арешт, як і вся кримінальна справа, ініційована особисто Шокіним проти мене – поза межами Кримінального та Кримінального процесуального кодексу. Але сам генпрокурор уже давно забув, коли діяв у відповідності до закону.

Саме тому Шокін розпочав кримінальне провадження за тими самими фактами зі звернення нардепа Ігора Луценка, що і Антикорупційне Бюро, де за заявою нардепа теж розпочали досудове розслідування ще у січні цього року.

Це є прямим порушенням закону, адже ті самі факти не можуть розслідуватись в рамках різних кримінальних проваджень. Робиться це в ГПУ з метою фабрикування матеріалів справи, фальшування документів і ведення альтернативного слідства, яке не має на меті встановлення правди.

А правда в тому, що арештовану квартиру я отримав розпорядженням ГПУ ще у 2008 році, приватизував у 2014 році та відобразив у декларації за відповідний рік.

У 2015 році я успішно пройшов люстраційну перевірку, складовою якої є перевірка законності набуття майна. Довідка за результатами цієї перевірки була підписана Шокіним особисто.

Проте, через вісім років з моменту надання даної квартири ГПУ і менш ніж через рік з моменту проходження люстрації, Генеральний прокурор засумнівався в результатах перевірки та адекватності власних висновків.

Це ще раз підтверджує особисті мотиви – бажання помсти та розправи, за якими генпрокурор розпочав кримінальні переслідування мене,  Давіда Сакварелідзе та наших колег.

Наскільки мені відомо, на сьогодні проти мене Шокін зініціював 5 кримінальних проваджень.

За моїми даними той самий Шокін отримав санкції на обшуки у мене та членів моєї сім’ї, на прослуховування і стеження, чим до цього вони успішно також займалися і ніяких санкцій не потребували.

Аналогічні заходи отримані стосовно Сакварелідзе і слідчих та прокурорів Генеральної інспекції, які розслідували справу "діамантових прокурорів".

 З часу викриття нами у червні 2015 року корупційної діяльності групи "діамантових прокурорів", які, як виявилось були близьким оточенням Шокіна, останній заявив, що знищить всіх, хто зазіхнув на його "прокурорську сім`ю".

Кримінальні і дисциплінарні провадження посипались на слідчих і прокурорів.

Шокін та близькі до нього заступники всіляко цькували і продовжують цькувати не тільки тих, хто зловив Корнійця і Шапакіна, але і всіх тих, хто навіть просто працювали поряд з Каськом і Сакварелідзе. Загрози постійних обшуків, арештів, переслідування батьків і родичів – і до таких засобів вдаються ці люди.

Під постійним тиском перебувають працівники СБУ, які оперативно супроводжували справу "діамантових прокурорів". Перший заступник Голови СБУ В. Трепак по суті відсторонений від справ і в такому стані перебуває до сьогодні.

Шокін нахабно і відкрито розпочав політичне переслідування проти мене.

Незаконний арешт я буду оскаржувати в судовому порядку. Як і доводити незаконність всіх порушених щодо мене кримінальних проваджень.

Віталій Касько, для УП

Колонка – матеріал, який відображає винятково точку зору автора. Текст колонки не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, яка у ній піднімається. Редакція "Української правди" не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія. Точка зору редакції УП може не збігатися з точкою зору автора колонки.
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Трансплантація органів та рак шкіри: про що мають знати пацієнти

ПДВ для страхових агентів: нерівні умови та невизначений економічний ефект

Фонд культурних/пропагандистських ініціатив: як Росія використовує культуру для війни

Від локального до універсального: як українській культурі стати помітною у світі

Чому Україні необхідний спеціальний банк для відбудови

Тренер, який не встигає, та збірні з міцним захистом: 6 фактів про суперників України на Євро-2024