Арест моей квартиры – расправа и личная месть Шокина

7095 просмотров
Вторник, 29 марта 2016, 14:27
Виталий Касько
Экс-заместитель генерального прокурора Украины

Генпрокурор Віктор Шокін, якого я публічно звинуватив в покриванні корупції та саботажі реформи прокуратури, особисто ініціював та очолює моє кримінальне переслідування.

Вчора, 28 березня із повідомлень у ЗМІ дізнався про накладення суддею Печерського суду Цокол арешту на мою квартиру.

З клопотанням про накладення арешту звернувся особисто генпрокурор Шокін, хоча цього не вимагає жодне з положень КПК.

Шокін із власної ініціативи вирішив взяти участь у розправі наді мною. Не дивно, що ніхто зі слідчих та прокурорів не захотів виконати його незаконний наказ і підписувати такі документи.

Згідно клопотання арешт на моє житло накладено з метою конфіскації. Це – протизаконно.

Станом на сьогодні мені ніхто не повідомляв про підозру і тим більше – обвинувальний акт щодо мене не направлявся до суду. 

Арештувати майно з метою конфіскації без наявності цих двох обставин – порушення закону. За такою логікою Шокіна, конфіскації може підлягати майно будь-якої особи на вибір самого генпрокурора.

Арешт, як і вся кримінальна справа, ініційована особисто Шокіним проти мене – поза межами Кримінального та Кримінального процесуального кодексу. Але сам генпрокурор уже давно забув, коли діяв у відповідності до закону.

Саме тому Шокін розпочав кримінальне провадження за тими самими фактами зі звернення нардепа Ігора Луценка, що і Антикорупційне Бюро, де за заявою нардепа теж розпочали досудове розслідування ще у січні цього року.

Це є прямим порушенням закону, адже ті самі факти не можуть розслідуватись в рамках різних кримінальних проваджень. Робиться це в ГПУ з метою фабрикування матеріалів справи, фальшування документів і ведення альтернативного слідства, яке не має на меті встановлення правди.

А правда в тому, що арештовану квартиру я отримав розпорядженням ГПУ ще у 2008 році, приватизував у 2014 році та відобразив у декларації за відповідний рік.

У 2015 році я успішно пройшов люстраційну перевірку, складовою якої є перевірка законності набуття майна. Довідка за результатами цієї перевірки була підписана Шокіним особисто.

Проте, через вісім років з моменту надання даної квартири ГПУ і менш ніж через рік з моменту проходження люстрації, Генеральний прокурор засумнівався в результатах перевірки та адекватності власних висновків.

Це ще раз підтверджує особисті мотиви – бажання помсти та розправи, за якими генпрокурор розпочав кримінальні переслідування мене,  Давіда Сакварелідзе та наших колег.

Наскільки мені відомо, на сьогодні проти мене Шокін зініціював 5 кримінальних проваджень.

За моїми даними той самий Шокін отримав санкції на обшуки у мене та членів моєї сім’ї, на прослуховування і стеження, чим до цього вони успішно також займалися і ніяких санкцій не потребували.

Аналогічні заходи отримані стосовно Сакварелідзе і слідчих та прокурорів Генеральної інспекції, які розслідували справу "діамантових прокурорів".

 З часу викриття нами у червні 2015 року корупційної діяльності групи "діамантових прокурорів", які, як виявилось були близьким оточенням Шокіна, останній заявив, що знищить всіх, хто зазіхнув на його "прокурорську сім`ю".

Кримінальні і дисциплінарні провадження посипались на слідчих і прокурорів.

Шокін та близькі до нього заступники всіляко цькували і продовжують цькувати не тільки тих, хто зловив Корнійця і Шапакіна, але і всіх тих, хто навіть просто працювали поряд з Каськом і Сакварелідзе. Загрози постійних обшуків, арештів, переслідування батьків і родичів – і до таких засобів вдаються ці люди.

Під постійним тиском перебувають працівники СБУ, які оперативно супроводжували справу "діамантових прокурорів". Перший заступник Голови СБУ В. Трепак по суті відсторонений від справ і в такому стані перебуває до сьогодні.

Шокін нахабно і відкрито розпочав політичне переслідування проти мене.

Незаконний арешт я буду оскаржувати в судовому порядку. Як і доводити незаконність всіх порушених щодо мене кримінальних проваджень.

Віталій Касько, для УП

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Реклама:
Информационная изоляция Донбасса или Еще один "грех" Facebook
Почему невозможно таргетировать рекламу в соцсетях по всей Украине (укр.).
̶Н̶е̶ для прессы. Почему Раде следует восстановить прозрачность
Как Банковая планирует дальше блокировать назначение Клименко руководителем САП
Руководство страны может попытаться использовать ручную комиссию сейчас, затянув назначение Клименко на несколько месяцев и переиграть уже даже утвержденные результаты (укр.).
Кредиты и ипотека во время войны
Как государство поддерживает тех, у кого есть кредиты в банках и что делать, чтобы не допустить массового банкротства после войны? (укр.)
Зеленое восстановление транспорта: удобно для людей
Какие принципы следует учесть при восстановлении городов, чтобы улучшить систему общественного транспорта? (укр.)
Запустите малую приватизацию в условиях войны. Что для этого нужно?
Зачем возобновлять процесс приватизации во время войны? (укр.)
Оккупанты воруют украинское зерно: поименный список мародеров
Кто помогает вывозить и какие компании покупают у россиян украденное украинское зерно? (укр.)