Народ України заслуговує на мир

Середа, 21 вересня 2016, 13:13

Сьогодні Міжнародний день миру.

Це свято миру, яке нагадує нам про те, що мир потрібно дбайливо берегти, але водночас застерігає, що мир – крихкий. Цей день є також нагадуванням того, що на землі ще занадто багато місць, де миру досі немає.

За останні два роки Україна пережила чимало. Люди на сході України відчули на собі, що таке життя під загрозою смерті, розлука з родиною і втрата засобів існування.

Найбільше завжди страждає мирне населення. Люди літнього віку, жінки і діти, котрі не можуть або не хочуть виїхати із зони конфлікту, дуже часто опиняються у найскладніших умовах. Людям не вистачає найнеобхіднішого: харчів, води, електроенергії, ліків, опалення. Із сотень тисяч людей, яких конфлікт змусив залишити свої домівки, комусь, хто був трішки заможнішим та мобільнішим, можливо, вдалося адаптуватися і розпочати нове життя у незнайомих і часто надзвичайно складних умовах. Однак у цих людей також є свої проблеми і труднощі.

Народ України заслуговує на мир. Зброя має бути складена. І відведена. Міни і боєприпаси, що не розірвалися, мають бути вилучені, а люди повинні отримати можливість повернутися додому. Це фундамент для майбутньої стабільності та процвітання України.

Миру досягти нелегко. Для цього потрібні рішучі зусилля і сміливі кроки.

Останнім часом ми були свідками деяких позитивних змін – рівень насильства на Донбасі значно знизився, проте дуже багато чого ще має бути зроблено.

Я сподіваюся, що нещодавні події, а саме відновлення сторонами їхніх зобов’язань щодо припиненню вогню згідно з раніше досягнутими домовленостями, зміцнять взаємодовіру і що зброя, нарешті, затихне на більш тривалий час або, хочу вірити, назавжди.

Завдяки Спеціальній моніторинговій місії 57 держав-учасниць ОБСЄ у різних куточках північної півкулі стають ближчими до України. Вони готові вислухати і допомогти народові України.

Люди заслуговують на те, щоб насильству було назавжди покладено край. Вони заслуговують на те, щоб знову отримати можливість жити своєю працею. Вони заслуговують на те, щоб врешті-решт відчути себе у безпеці і побачити на власні очі нормалізацію і стабілізацію ситуації. Вони заслуговують на справжній, відчутний і безповоротний мир.

Ми, СММ, будемо продовжувати працювати задля досягнення цієї мети.

Ертурул Апакан, глава місії ОБСЄ в Україні, для УП

Колонка – матеріал, який відображає винятково точку зору автора. Текст колонки не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, яка у ній піднімається. Редакція "Української правди" не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія. Точка зору редакції УП може не збігатися з точкою зору автора колонки.
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Як не отримати штраф власникам контрольованих іноземних компаній

Як Росія обходить західні санкції при експорті нафти і газу

Стратегія та візія України: хто і коли має визначити?

Чому прозорості українських міст недостатньо і як це змінити

Люди в армії закінчуються

Чи можна когось не пускати в укриття? Юридична оцінка ситуації з Radisson Blu