Каньє Вест – чорношкірий "рятівник" Трампа

Вівторок, 14 липня 2020, 16:00

Президентські вибори в США відбудуться фактично через 3,5 місяці, 3 листопада. Підготовка до виборів вже триває повним ходом, кандидати вдаються до політтехнологічних ігр. Але не завжди все йде за чітко спланованою стратегію.

Протести в США через загибель Джорджа Флойда виявилися несподіваним ударом по рейтингу Трампа. А ще й відомий репер Каньє Вест забажав балотуватися на посаду президента США. "Кепські справи у Дональда",  – скажете ви. Але насправді все не так погано, як здається на перший погляд.

Зараз зрозумієте чому.

На минулому тижні Вест в своєму Twitter заявив, що збирається балотуватися в президенти, щоби реалізувати потенціал США. І відразу ж у ЗМІ почали розповсюджуватися тези, що нібито це буде подвійним ударом для чинного президента Трампа.

Мало того, що протести стали переломним моментом напередодні виборів та спрямували весь негатив чорношкірих на Дональда. До того ж, можливо, майбутній кандидат Вест (ще невідомо, чи зареєструвався він офіційно) може привернути увагу чорношкірих своїм яскравим сценічним образом, близькими по духу принципами та тезами в дусі "Бог з нами!".

Для більшості чорношкірих та прихильників демократів Вест є своєрідним рятувальним колом, контрастним антагоністом Трампа та його повною протилежністю – людяним, менш категоричним та більш зрозумілим для простого народу. Хіп-хоп – це музика вулиць, гетто, знедолених чорношкірих та бунтарів.

А якщо врахувати, що до протестів залучені здебільшого чорношкірі, то можна сміливо стверджувати, що й голосувати за нього підуть в основному чорношкірі виборці, для яких близькі ідеї простої і зрозумілої демократії.

Але не все так очевидно, як здається на перший погляд.

Головний конкурент республіканця Трампа – демократ Байден, який дуже вміло та своєчасно  втиснувся в історію з протестами та підтримав чорношкірих. Хоча паралельно від нього були зафіксовані доволі расистські висловлювання, що афроамериканці, які підтримують Дональда Трампа, — "несправжні чорношкірі".

Боротьба за "чорний електорат" йде запекла.

Але якщо копнути трішки глибше, то стає очевидним, що наразі конкурент Байдена – це зовсім не Трамп, а Вест. Тобто Вест може бути технічним кандидатом, який має відтягнути голоси у Байдена.

У них ідентичний за принципами електорат, на підтримку якого кожний з них може сміливо розраховувати. Але яскравість, молодість і харизматичність Веста істотно виграють у досвідченого Байдена. 

Тим більше Сполучені Штати – це країна шоу та фріків, де у кожного є можливість реалізувати себе. І минулі вибори в США це наглядно довели, адже врівноважену та людяну демократку Хіларі переміг яскравий і хитрий гравець Трамп.

Реклама:
Тобто в результаті ми приходимо до очевидного та цілком логічного висновку, що Каньє Вест – це звичайний технічний кандидат від Дональда Трампа. Якому під силу перетягнути до себе більшу частину чорношкірого електорату Байдена, проте через свою недосвідченість він не зможе виграти вибори. Натомість виграє Трамп.

Тим більше, якщо пригадати минулі президентські вибори в США, то можна знайти багато інтерв’ю та слів підтримки тоді ще кандидату Трампу від репера Каньє Веста.

Цим хитрим політтехнологічним кроком з висуванням в кандидати Веста Трамп лише доводить всю геніальність своїх маніпуляцій. І що найцікавіше – Байден завжди на них ведеться (згадаймо історію з телефонною розмовою Зеленського і Трампа та очікуваним імпічментом останнього).

США потрібен жорсткий та принциповий президент-гравець, інший, на жаль, довго не протримається  на посаді. Одна справа – якщо розумний гравець  прикидається клоуном, інша – коли клоун прикидається гравцем. Щодо Дональда – це  якраз перший варіант.

Олег Петровець, для УП

Колонка – матеріал, який відображає винятково точку зору автора. Текст колонки не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, яка у ній піднімається. Редакція "Української правди" не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія. Точка зору редакції УП може не збігатися з точкою зору автора колонки.  

Колонка – матеріал, який відображає винятково точку зору автора. Текст колонки не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, яка у ній піднімається. Редакція "Української правди" не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія. Точка зору редакції УП може не збігатися з точкою зору автора колонки.
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Чому "клуб білого бізнесу" - дуже погана ініціатива?

"Ти цілий день живеш його життям": повсякдення доглядальниць за пораненими ветеранами 

Коли державні банки зможуть продавати проблемні кредити без проблем?

Скільки коштує створити сучасну оперу та за рахунок чого існують незалежні театри?

Росія заплатить за війну: як США зробили важливий крок до конфіскації $300 млрд  російських активів

Чому міста не зацікавлені будувати власні електростанції на своїх територіях?