Заява громадськості щодо перезавантаження Міністерства у справах ветеранів

Середа, 07 лютого 2024, 15:50

Міністерство у справах ветеранів у зв‘язку з майбутнім оновленням керівництва отримує можливість стати ефективним органом для захисту інтересів своїх бенефіціарів. 

Ми усвідомлюємо, що перед новими очільниками відомства стоятиме важке завдання побудувати нову систему забезпечення прав ветеранської спільноти. Для цього потрібні будуть як професійні менеджерські навички, так і довіра від тих, на кого працюватиме оновлене Міністерство у справах ветеранів. Сподіваємося, що новий очільник або очільниця матимуть ці характеристики.

Ми, автори Концепції нової ветеранської державної політики, – Принцип, Veteran Hub, Юридична сотня, Простір Можливостей, Рух Veteranka, – відкриті до спільної роботи для посилення спроможностей відомства. У своїй пропозиції до співпраці спираємося на багаторічний досвід роботи з цільовою аудиторією ветеранської політики.

Реклама:

На наше переконання, політика щодо ветеранів та членів їхніх сімей повинна бути скоординованою на центральному рівні, відображеною у політиках регіонального та місцевого рівнів, та адаптованою до кожного середовища реалізації. Для управління цим процесом потрібне інституційно сильне Міністерство у справах ветеранів. 

Вважаємо за потрібне окреслити першочергові кроки як для керівництва країни, так і для оновленого відомства, які дозволять почати ефективну роботу:

  1. Державна політика щодо ветеранів та їхніх сімей має бути скоординована з оборонною та безпековою політикою держави
  2. Для посилення спроможності Міністерства втілювати цю політику потрібно розширити повноваження міністра до віцепрем'єр-міністра
  3. Необхідно оновити Закон України "Про статус ветеранів війни, гарантії їхнього соціального захисту" та інші закони та нормативно-правові акти відповідно до реалій війни та очікуваних перспектив після її завершення. Державна політика щодо ветеранів та їхніх сімей має бути кардинально реформована для того, щоб вони отримали ефективну підтримку, що є завданням Міністерства

Наголошуємо, що роль Міністерства у справах ветеранів полягає не у наданні послуг ветеранам, але у створенні умов для повноцінної реадаптації та реінтеграції ветеранів у суспільство та забезпечення їхньої безпеки та гідності, в родині, в колективі, в громаді та в країні. 

З повним текстом нашої Концепції нової ветеранської державної політики можна ознайомитися за посиланням.

Колонка – матеріал, який відображає винятково точку зору автора. Текст колонки не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, яка у ній піднімається. Редакція "Української правди" не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія. Точка зору редакції УП може не збігатися з точкою зору автора колонки.
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

"Воєнне загострення": що буде з банківською системою у найближчі місяці

Має лишитися тільки один. Який із трьох національних наративів – ваш?

На Марсі немає кисню, в Харкові постійні обстріли. Як почувається Харків, і чому ніхто з нього не виїжджає

Чи насправді буде обмежена робота онлайн-казино після Указу Президента?

Наріман Джелял: історія спротиву

Як оренда держмайна допомагає бізнесу розвиватися та наповнює держбюджет