Заснована Георгієм Гонгадзе у 2000 році

Резолюція та Програма дій об’єднаної опозиції

Субота, 12 травня 2012, 15:30
Версія для друку Коментарі21

Об’єднана опозиція на форумі, який пройшов у суботу на Михайлівській площі Києва, ухвалила проект своєї Програми дій, яка стане в результаті передвиборчою програмою, та Резолюцію.

Резолюція Форуму Об’єднаної опозиції

 м. Київ                                                                                                    12 травня 2012 року

Україна зараз переживає непрості часи – уся влада в країні належить кримінально-олігархічному режиму на чолі з президентом Януковичем, який веде Україну до національної катастрофи.

Від цієї влади, замість обіцяного покращення життя, громадяни отримали лише його погіршення. Зарплати більшості українців ледве вистачає на продукти харчування та оплату комунальний послуг. Переважна більшість пенсіонерів приречені на зубожіння. Молоді люди, які отримали освіту, не можуть знайти роботу за фахом. Нинішня влада підвищила пенсійний вік для жінок, скасувала пільги для чорнобильців та афганців, знищує малий та середній бізнес. Усе це відбувається на тлі різкого зростання прибутків членів сім’ї президента Януковича та купки наближених до влади олігархів.

У країні панує тотальна корупція. Суди та силові відомства використовуються як засіб утримання при владі і забезпечення інтересів можновладців. Переважна більшість громадян позбавлені можливості захистити свої права законним шляхом. Бандитська влада у своїй діяльності використовує бандитські методи, вдається до політичних репресій проти опозиції та її лідерів, простих громадян, невдоволених режимом Януковича. Внаслідок політично мотивованих рішень судів за гратами опинилися Юлія Тимошенко, Юрій Луценко та інші політв’язні. Кримінальне переслідування та катування опонентів владою перетворилися на норму політичного життя в Україні.

Нинішня влада поводиться на нашій рідній землі, як справжні окупанти. Вони будують для себе розкішні маєтки, а простий народ вважають за ніщо і думають, що він має покірно працювати для їхнього збагачення.

Ми повинні їх зупинити. Майбутні вибори до Верховної Ради дають шанс для цього. І ми їх зупинимо.

Ми зробили висновки із помилок минулого. Заради України ми відкинули свої амбіції:найпотужніші опозиційні партії об’єдналися в одну команду – Об’єднаної опозиції – союз українських демократичних сил, який захищає національні інтереси та виступає єдиною реальною альтернативою нинішній владі.

В основі нашого єднання – національні інтереси України, права і свободи кожного її громадянина, європейські демократичні цінності та переконання, що ця влада не може далі керувати країною. Головні наші цілі – справедлива держава, чесна влада, гідне життя, європейський вибір.

Ми усунемо режим Януковича від влади, сформуємо у майбутній Верховній Раді демократичну більшість та повернемо Україну на європейський шлях розвитку. Ми зупинимо політичні репресії – Юлія Тимошенко, Юрій Луценко та інші політв’язні будуть звільнені.

Ми розробили проект Програми дій Об’єднаної опозиції. Назва цієї Програми – "Справедлива держава, чесна влада, гідне життя". Це детальний план соціального та економічного розвитку країни. Вже готові конкретні законопроекти, які будуть ухвалені у майбутній Верховній Раді.

Це дозволить змінити курс розвитку країни на користь громадян України, які отримають реальні важелі впливу на владу всіх рівнів. Ми поведемо рішучу і безкомпромісну боротьбу проти корупції, відновимо справжнє правосуддя і притягнемо до відповідальності чиновників, суддів, прокурорів – усіх представників влади, які порушували закон.

Ми дамо громадянам можливість працювати і отримувати достойну зарплату, встановимо справедливі пенсії, які дадуть можливість пенсіонерам гідно жити, а не виживати, припинимо знущання над ветеранами, вчителями, лікарями, селянами, афганцями та чорнобильцями, зробимо ведення бізнесу в Україні простим та інвестиційно привабливим, проведемо реальну реформу охорони здоров’я, збережемо національну культуру, забезпечимо якісну освіту нашим дітям.

Національні інтереси України будуть захищені. Україна стане європейською державою – буде підписана і ратифікована Угода про асоціацію з Європейським союзом, встановлені нормальні цивілізовані відносини з Росією. Наша держава посяде належне місце у світовій спільноті та викликатиме повагу, а не сором і розчарування, як тепер. 

Ми розуміємо, що такі масштабні завдання може вирішити тільки нова влада, яка має довіру та підтримку суспільства. Ми прагнемо бачити усіх громадян України співавторами остаточної Програми дій Об’єднаної опозиції, яка після нашої перемоги на виборах неодмінно стане Програмою дій нової демократичної української влади. 

У зв’язку з цим Форум Об’єднаної опозиції вирішив:

1. Затвердити запропонований проект Програми дій Об’єднаної опозиції "Справедлива держава, чесна влада, гідне життя" як основу для проведення всенародного громадського обговорення.

2. Провести протягом травня – липня 2012 року серію конференцій, круглих столів, громадських слухань із залученням представників громадянського суспільства, експертів, громадських організацій, на яких обговорити запропонований проект Програми.

3. Провести протягом травня – липня 2012 року Форуми опозиційних сил в усіх регіонах України, на яких, зокрема, розглянути та доповнити проект Програми дій.

4. Узагальнити надані пропозиції та винести удосконалений проект Програми дій на наступний загальноукраїнський Форум Об’єднаної опозиції.

5. Згуртувати усі сили Об’єднаної опозиції та розпочати рішучий наступ проти нинішньої кримінальної окупаційної влади.

Основні положення Програми дій Об`єднаної опозиції

"СПРАВЕДЛИВА ДЕРЖАВА, ЧЕСНА ВЛАДА, ГІДНЕ ЖИТТЯ"

Об’єднана опозиція виробила спільну Програму дій, мета якої – вивести країну з кризи, забезпечити справедливий розподіл національного багатства, повернути Україну на шлях європейського розвитку, забезпечити людям гідні умови життя, підпорядкувати владу громадянам.

Презентація Програми відбувається у ці хвилини на Форумі Об’єднаної опозиції, що триває на Михайлівській площі в Києві.

Програма Об`єднаної опозиції "СПРАВЕДЛИВА ДЕРЖАВА, ЧЕСНА ВЛАДА, ГІДНЕ ЖИТТЯ" складається з трьох великих розділів.

"Кримінальній окупації України буде покладено край. Ми усунемо режим Януковича від влади шляхом чесних і демократичних виборів. Вперше в історії України опозиційні політичні партії об`єдналися у велику, потужну команду, основні цілі якої: СПРАВЕДЛИВА ДЕРЖАВА, ЧЕСНА ВЛАДА, ГІДНЕ ЖИТТЯ", - йдеться у преамбулі Програми.

Об’єднана опозиція визначила сім першочергових завдань, які будуть вирішені після приходу опозиції до влади:

1. Дамо людям можливість працювати і гідно заробляти. Замість Податкового кодексу нинішньої влади, який душить підприємців, ми приймемо новий – Кодекс економічного зростання. Кількість податків буде зменшено, їх ставки знижені, процедура сплати – спрощена.

2. Встановимо гідні зарплати і справедливі пенсії. Ми встановимо справедливу систему розподілу національного багатства в інтересах громадян.Ми встановимо новий, реальний прожитковий мінімум, який забезпечить не фізіологічне виживання, як зараз, а повноцінне життя. Мінімальна заробітна плата не буде нижчою за новий прожитковий мінімум, а протягом 5 років перевищить його удвічі. 

Лікарі, вчителі, науковці, всі працівники бюджетної сфери отримають зарплату, яка відповідатиме значущості їх праці для суспільства. Ми невідкладно повернемо до чинного пенсійного законодавства норму ("поправку №40"), внесену опозицією і вилучену провладною більшістю, яка дасть можливість одномоментно збільшити пенсії в середньому на 334 гривні. Ми встановимо однакові правила нарахування пенсій для всіх громадян, у тому числі й високопосадовців.

3. Корупціонери понесуть відповідальність. Корупція – це коли зароблене більшістю людей витрачається не на школи і лікарні, а на "Межигір`я" та вілли купки можновладців, "осідає" на їх закордонних рахунках. Ми проведемо антикорупційну люстрацію,перевіримо відповідність витрат і вартості майна чиновниківта членів їх сімей, задекларованим доходам. Ті, хто не пройде перевірку, відповідатимуть перед законом і будуть позбавлені права обіймати посади на державній службі. Ми створимо ефективний і незалежний орган – Національне антикорупційне бюро, який не робитиме винятків ні для кого.

4. Ми відновимо справедливість. Нами будуть внесені зміни до законодавства про судову владу, що зроблять її незалежною від впливу інших владних інститутів. Ми створимо реально працюючий суд присяжних. Ми проведемо реформи прокуратури і правоохоронних органів, перетворимо їх з репресивно-каральних на правозахисні, встановимо над ними ефективний цивільний контроль. Ми істотно скоротимо чисельність міліцейських спецпідрозділів, які сьогодні використовуються проти мирних громадян.

Ми звільнимо з тюрем Юлію Тимошенко, Юрія Луценко, усіх політичних в’язнів та противників режиму, засуджених за вигаданими "злочинами". Судді, прокурори, працівники міліції, усі посадовці, причетні до політичних переслідувань, будуть притягнуті до відповідальності.

Ми повернемо до бюджету державні кошти, які були незаконно використані для особистого збагачення можновладців – через фіктивні тендери, "відкати" тощо. Ми скоротимо витрати на утримання влади і спрямуємо ці кошти на соціальні потреби.

5. Замість дорогого російського газу – дешева українська енергія. Ми не допустимо втрати державою її ГТС -- стратегічного ресурсу, який має належати майбутнім поколінням. В національному енергетичному балансі ми рішуче і наполегливозамінятимемо дорогий російський газ власними ресурсами. Ми знімемо з держави тягар постачання газу підприємствам, що контролюються олігархами – нехай купують його за власні прибутки.

6. Ми усунемо кримінально-олігархічний режим Януковича. Ми йдемо до Верховної Ради, щоб утворити в ній демократичну більшість. Ми вирвемо владу з рук антинародного режиму і повернемо Україну на європейський демократичний шлях розвитку.

7. Ми поставимо владу під контроль суспільства. Проведемо широкомасштабну реформу політичної системи, яка створить збалансовану владу. Президент буде лише одним з її інститутів, який працюватиме під контролем народу, а його повноваження будуть обмежені повноваженнями Парламенту. Судова гілка влади стане реально незалежною.

Ми надамо громадянам широкі можливості впливати на владу через референдуми. Запровадимо механізм висловлення недовіри Президенту через референдум. Унормуємо процедуру імпічменту глави держави. Надамо виборцям можливість відкликати депутатів. Позбавимо недоторканності народних депутатів і суддів.

У розділі "Програма змін для України" викладені стратегічні пріоритети виводу країни із кризи та її подальшого розвитку. Представлені механізми досягнення справедливого рівня зарплат, пенсій, цін та тарифів. Визначені інструменти для боротьби з корупцією, встановлення підзвітності та прозорості влади. Презентовані законодавчі шляхи для відродження села, зниження рівня безробіття, запровадження нових стандартів в освіті і медицині, розвитку культурного простору.

Програма чітко фіксує європейський напрямок розвитку України, зокрема, необхідність підписання Угоди про асоціацію з ЄС та встановлення рівноправних відносин з країнами світу.

Проект Програми буде доопрацьований під час всенародного громадського обговорення.

Повний текст Програми викладено на 26 сторінках.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
powered by lun.ua
IP: 109.106.4.---
русин _ 20.05.2012 14:45
Сплошная риторика ни к чему не обязывающая. Ни какой конкретики за исключением что освободят Тимошенко.А что народу.Не верю ни власти ни опозиции. Вся эта возня за доступ корыту. Когда в Киеве Черновецкий все грабил те что сейчас в опозиции на деле ничего не предпринимали кроме как пытались отстранить его и поставить своего. Но главное не кто будет на том месте. Главное что законы позволяют грабить.И я полагаю что Черновецкого хотели отстранить только от зависти чтобы самим грабить. Главная причина в законах которые позволяют подобный беспредел. Поэтому я приму для себя на рассмотрение о возможности голосования только за ту партию или кандидата в программах которых будет принятие закона ВР о полной остановке приватизации гос имущества (кроме квартир, дач меньше 10соток и тп)с возможностью возобновления только через общенародный референдум. И пусть докажут народу что нужна приватизация. Только так можно остановить дерибан. Иначе хотя на выборы пойду обязательно но голосовать против всех
IP: 85.90.209.---
Виталий Демиденко _ 14.05.2012 14:16
Про "програму":

http://vocv.at.ua/news/spagetti/2012-05-14-138
IP: 85.90.209.---
Виталий Демиденко _ 14.05.2012 14:15
Velar:
Spartak001:
"Ми проведемо реформи прокуратури і правоохоронних органів".

Я щось плутаю, чи саме Турчинов вже був головою СБУ, а Луценко - міністром внутрішніх справ?
Так у них вся реформа выражается двумя словами: "ЮЛЕ - ВОЛЮ!!!" На остальное им чихать.
Уверен, что с проектом криминального кодекса, который Юльки нынче так хают, Портнов в свое время приходил и к Юле. Но Юля ему сказала - Андрюша иди в баню, не время до кодексов, Тамифлю закупать надо и на опелях бабки мыть.

В общем голосовать придется за них ибо других вариантов нет. Но как же это все тошно...........
Кто сказал, что других вариантов - нет? Может, плохо искали, если вообще искали?
http://vocv.at.ua/news/sistema_diagnoz_recept/2011-11-10-93
IP: 85.90.209.---
Виталий Демиденко _ 14.05.2012 14:11
Відгук:

BITкрапкаLYкосаJcZwer
IP: 79.143.38.---
Svyatoslav Usatyuk _ 14.05.2012 13:28
Yuri Koretski:
Зрозуміло, що стара пісня, але голосувати проти всіх або не голосувати взагалі тільки на руку регіАналам. Тому знову будемо змушені голосувати не ЗА політичну силу, а проти тоталітарної влади... сумно(((
100%
ВИБІР РЕДАКЦІЇ
Реклама:

АВТОРИЗАЦІЯ


УВІЙТИВІДМІНИТИ
Ви можете увійти під своїм акаунтом у соціальних мережах:
Facebook   Twitter