Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кінах не задоволений Тимошенко, але стрибати не буде

Субота, 13 серпня 2005, 11:53

Віце-прем'єр Анатолій Кінах вважає, що соціально-економічна ситуація в Україні найближчим часом ускладнюватиметься.

Про це він сказав в інтерв’ю "Дзеркалу тижня", опублікованому в суботу, відповідаючи на питання, чи можлива його участь у виборах замість роботи у виконавчій владі.

"Якщо соціально-економічна ситуація в країні ускладнюватиметься (а це, на жаль, цілком імовірно), я, безумовно, робитиму вибір із погляду максимально позитивного впливу на цю ситуацію, тобто на користь роботи у виконавчій владі", - сказав Кінах.

"Вважаю, залишати уряд у такій складній ситуації було б зрадництвом. Стрибати з підніжки — не мій метод. Також на остаточне рішення впливатиме чинник відповідальності перед моїми соратниками", - сказав він.

Кінах також відзначив, що не задоволений оцінкою, яку дав собі уряд за підсумками першого півріччя роботи.

"Особисто я не задоволений оцінкою, що її дала собі виконавча влада. На мою думку, ця оцінка не цілком об’єктивна. Не було зроблено висновків стосовно багатьох тенденцій, які впливають на якісні параметри розвитку країни", - сказав він.

"Що стосується помилок... На жаль, нам не вдалося домогтися ривка в залученні інвестицій", - сказав Кінах на прохання назвати помилки нового уряду.

"Ми затіяли дискусію з приводу реприватизації, зруйнували сформований порядок діяльності інвесторів у спеціальних економічних зонах, технопарках, запровадивши низку змін до податкової системи прямо посеред фінансового року", - продовжив віце-прем'єр.

"Ревальвація гривні стала одним із чинників, які вплинули на те, що сальдо торгівлі товарами погіршилося в два з половиною рази. Якщо торік позитивне сальдо торгівлі товарами становило близько 2,1 млрд. дол., то за цей самий період поточного року — лише 800 млн", - сказав Кінах.

"Помітне зростання імпорту стосовно експорту. Імпорт зріс приблизно на 26 відсотків, а експорт — десь на 10—12 відсотків. А либонь це досить болісно може позначитися на економічній ситуації, особливо в умовах монетизації наших розрахунків за енергоносії", - вважає він.

"Серед серйозних прорахунків можна назвати також хаос, який виник у сфері середнього й малого бізнесу в зв’язку з відсіканням його від спрощеної системи оподаткування. Лише завдяки жорсткій позиції президента та нашій роботі, доступ до спрощеної системи вдалося відновити. Але при цьому ми багато втратили, зокрема, певну ступінь довіри до влади", - відзначив Кінах.

Він також сказав, що поздоровив екс-президента Леоніда Кучму і мера Києва Олександра Омельченка з днем народження 9 серпня.

"Я його (Кучму) поздоровив, побажав щастя, добра, мудрості, вірних друзів без лапок. Поздоровив і мера Києва Олександра Омельченка. На мою думку, це також один із чинників, який визначає ступінь цивілізованості суспільства й етику взаємин між людьми", - зазначив Кінах.

"Українська правда"

Читайте також:

Кінах не дасть робити з гривні рятувальний круг

Тимошенко розповіла, як її намагаються принизити

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...