РОСІЯ ВИСИЛАЄ УКРАЇНСЬКИХ ДИПЛОМАТІВ

Середа, 29 липня 2009, 19:28

Росія пропонує Україні достроково завершити місію генконсула України у Санкт-Петербурзі та одного з радників посольства України в Москві.

Про це послу України у Москві Костянтину Грищенку, який був запрошений у МЗС Росії, повідомив заступник міністра закордонних справ РФ Григорій Карасін.

Водночас, рішення російської сторони по відношенню до генконсула України у Санкт-Петербурзі "з урахуванням принципу взаємності" також буде призупинено.

"Послу України було зроблено подання у зв'язку з недружніми діями української влади відносно двох дипломатичних представників Росії в Україні: генконсула в Одесі та старшого радника російського посольства, яким було запропоновано завершити свою місію в Україні", - йдеться у повідомленні.

"Незважаючи на те, що рішення стосовно генконсула Росії українська сторона "призупинила", російська сторона розцінює акцію офіційного Києва як відверто антиросійський крок, який наносить шкоду розвитку відносин між Росією та Україно", - зазначили у МЗС Росії, повідомляє його прес-служба.

Російське відомство зазначає, що "подібні провокаційні дії української сторони у відношенні згаданих російських дипломатів не можуть залишитися без відповідних заходів".

"Українська сторона була завчасно попереджена по дипломатичних каналах про відповідальність за негативні наслідки подібних недружніх по відношенню до Росії дій офіційного Києва", - йдеться у повідомленні.

МЗС РФ зазначив, що "при цьому російська сторона знову підкреслює зацікавленість у розвитку відносин співробітництва і добросусідства з Україною, у чому зацікавлені народи наших країн".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News