Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія висилає українського куратора питань ЧФ

Четвер, 30 липня 2009, 21:10

Росія висилає радника - керівника політичної секції посольства України в Москві Ігоря Березкіна.

Про це повідомило джерело у Міністерстві закордонних справ.

За словами співрозмовника агентства, Березкін займався всіма політичними питаннями українсько-російських відносин, зокрема питаннями тимчасового базування Чорноморського флоту РФ на території України.

Джерело повідомило, що Березкін є високопрофесійним дипломатом і пропрацював у Москві лише півроку - з січня цього року.

Як відомо, 24 липня ЗМІ повідомили, що МЗС відкликало акредитацію російського дипломата, співробітника посольства Росії в Україні, який займається діяльністю Чорноморського флоту РФ, радника посольства Володимира Лисенка.

27 липня у ЗМІ з`явилася інформація, що Київ висилає з країни ще одного російського дипломата, генерального консула РФ в Одесі Олександра Грачова.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що висилання російських дипломатів з Грузії й України не залишиться без відповіді.

29 липня прес-служба МЗС РФ розповсюдила повідомлення, в якому сказано, що посла України в Москві Костянтина Грищенка "було поінформовано, що російська сторона пропонує українській стороні достроково завершити місію генконсула України в Санкт-Петербурзі й одного з радників посольства України в Москві".

"При цьому рішення російської сторони щодо генконсула України в Санкт-Петербурзі з урахуванням принципу взаємності також буде призупинено", - повідомило МЗС РФ.

У четвер в.о. міністра закордонних справ Юрій Костенко повідомив, що МЗС вже одержало від Росії офіційний документ, в якому сказано про рішення вислати з території цієї держави двох українських дипломатів.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування