Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гриценко: Правоохоронці імітують розшук Лозінського

Понеділок, 10 серпня 2009, 14:32

Депутат Анатолій Гриценко вважає, що українські правоохоронці імітують розшук екс-депутата Віктора Лозинського.

Про це повідомляє прес-служба депутата, який очолює парламентський комітет із питань нацбезпеки й оборони.

Гриценко не виключає, що оприлюднена у пресі інформація про місце перебування Лозінського в Ізраїлі може бути неточною чи неправдивою. Але правоохоронці все одно мають на неї реагувати, розшукуючи вбивцю, наголошує він.

"Правоохоронні органи України, представники яких були особисто причетними до вбивства Валерія Олійника, які одразу після вбивства поширювали завідомо неправдиву інформацію про цей резонансний злочин, потім – відсторонилися від активних дій на випередження і тим самим дозволили Лозінському втекти, тепер – роблять вигляд, що активно його розшукують, мали б відреагувати на повідомлення у пресі миттєво", - каже Гриценко.

На його думку, правоохоронці відразу після оприлюднення інформації щодо можливого місцезнаходження Лозінського мали негайно звернутися до ізраїльської поліції та прокуратури по допомогу.

Однак представник ізраїльської поліції повідомляє, що цього зроблено не було, зазначає депутат.

"Якщо Україна передала до Ізраїлю пакет документів, не переконливих або не достатніх для розшуку і затримання Лозінського (неважливо, є він там насправді чи ні), то це є ще одним свідченням для багатьох і так очевидного факту – українські правоохоронці імітують розшук", - впевнений Гриценко.

І за це не сьогодні, так завтра треба буде відповідати, наголошує він.

Як відомо, Лозінського звинувачують у навмисному вбивстві Валерія Олійника, він оголошений у міжнародний розшук. За інформацією деяких ЗМІ, він може переховуватися в Ізраїлі, зокрема, за чужим паспортом на ім’я громадянина Росії Віталія Фершака.

Українські правоохоронці стверджували, що оперативних даних про виїзд Лозінського за кордон України у них немає, однак згодом направили до Ізраїлю офіційний запит щодо перевірки інформації про можливе перебування Лозінського в тій країні і можливість його екстрадиції в разі підтвердження цього.

Однак у прес-службі ізраїльської поліції говорять, що правоохоронні органи Ізраїлю досі не отримали від Генпрокуратури України всіх документів із належним юридичним обґрунтуванням для того, щоб почати розшук Лозінського.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування