Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Медведька "виконали все необхідне", щоб розшукати Лозінського

Понеділок, 10 серпня 2009, 15:47

Генеральна прокуратура запевняє, що жодним чином не затягує встановлення місцезнаходження екс-депутата Віктора Лозінського.

"З боку Генпрокуратури ніякого гальмування справи немає, ми виконали все необхідне", - заявили в прес-службі ГПУ у понеділок "Інтерфакс-Україна".

У прес-службі пояснили, що Генпрокуратура надала всі документи МВС, Інтерполу й СБУ щодо розшуку Лозінського.

У "червоній картці" Інтерполу на Лозінського міститься інформація про те, що ця людина – обвинувачуваний, і в чому він обвинувачується, зазначили в ГПУ.

І тільки після можливого затримання екс-депутата в Ізраїлі Генпрокуратура передаватиме пакет документів ізраїльській стороні щодо екстрадиції.

"Звинувачення на адресу Генпрокуратури в затягуванні безпідставні, ми виконали всі дії", - резюмували в прес-службі.

У МВС із посиланням на українське бюро Інтерполу зазначили, що Інтерполу не відомо, чи всі необхідні документи ГПУ передала ізраїльської поліції. "Наше питання – забезпечувати обмін інформацією, а наданням документів займається Генпрокуратура", - наголосили в МВС.

Також у МВС припустили, що заява прес-секретаря ізраїльської поліції Алекса Кагальського про те, що правоохоронні органи Ізраїлю не отримали від України належних юридичних обґрунтувань для розшуку Лозінського, можна розцінювати як відповідь на запит про встановлення місцезнаходження екс-депутата в Ізраїлі.

За інформацією МВС, запит від України по лінії Інтерполу був спрямований до Ізраїлю того ж дня, коли з'явилася інформація про можливе перебування Лозінського в цій країні. У запиті, зокрема, український Інтерпол просить перевірити можливе місцезнаходження цієї людини за конкретно зазначеною адресою.

На запитання про те, коли буде отримана відповідь на запит, у департаменті сказали: "Як таких жорстких рамок отримання відповіді немає. Усе залежить від міри складності справи. У даному випадку навряд чи постає складність, тому український Інтерпол сподівається найближчим часом отримати відповідь від ізраїльських колег".

Як відомо, 16 червня в Голованівському районі Кіровоградської області сталося вбивство Валерія Олійника, в якому обвинувачують екс-депутата від БЮТ Лозінського (був позбавлений депутатських повноважень у зв'язку з підозрою в убивстві), колишніх прокурора району Євгена Горбенка і начальника райвідділу міліції Михайла Ковальського.

Горбенко і Ковальський затримані й дають свідчення. Лозінський оголошений у розшук.

За інформацією деяких ЗМІ в Україні та Ізраїлі, Лозінський переховується в Ізраїлі, можливо навіть під чужим ім'ям із російським паспортом. Називалася навіть адреса, за якою міг знаходитися екс-депутат в Ізраїлі: Нетанія, проспект Беньяміна, 15.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування