Лазаренко таки повернеться в Україну раніше - адвокат

П'ятниця, 20 листопада 2009, 13:48

Екс-прем’єр-міністр Павло Лазаренко справді зможе незабаром повернутися до України.

Про це йдеться в заяві американського адвоката Лазаренка Деніела Горовиця, яку поширила в п’ятницю інша адвокат українського екс-прем’єра Марина Довгопола.

Горовиць зазначив, що на слуханнях щодо міри покарання Лазаренку 18 листопада суд Північного округу штату Каліфорнія (США) розглядав "суто технічні деталі закону та обставин" і "три головних висновки, які зафіксовані у матеріалах судової справи".

"Лазаренко не був визнаний жодним чином винним у його діях як прем’єр-міністра. Діяльність ЄЕСУ повністю відповідала закону ", - сказано в листі адвоката.

"Діяльність Лазаренка та Агафонова у фірмі "Наукова" була законною і жодних засуджень у кримінальному порядку, по пунктах обвинувачення, пов’язаних із діяльністю фірми "Наукова", не було", - додає Горовиць.

"Єдиний невирішений пункт обвинувачення стосувався відносин між Лазаренком і його бізнесовим партнером Кириченком. Кириченко заявив, що розподіл прибутків за формулою "50/50" був несправедливим і що він мав право на всі гроші", - зазначає він.

За словами адвоката, "отримання половини прибутків у цьому товаристві було єдиною основою для визнання винним Лазаренка".

"Після багатьох років обвинувачень по ЄЕСУ і фірмі "Наукова", 18 листопада 2009 року була нарешті проголошена правда, відтепер усі ми знаємо, що обвинувачення по ЄЕСУ і фірмі "Наукова" були сфабриковані", - заявляє Горовиць.

За його словами, "врахувавши такі обставини, американський суддя погодився із тим, що міра покарання має бути зменшена".

"Він негайно зняв із міри покарання 11 місяців. За системою Сполучених Штатів, в дійсності скорочення міри покарання буде більшим, ніж 11 місяців, і найближчим часом в Бюро в’язниць буде обговорено питання про врахування додаткових заліків", - заявив американський адвокат Лазаренка.

"Крім того, за системою Сполучених Штатів, при належній поведінці, остаточна міра покарання, зазвичай, зменшується на 15 %, внаслідок чого фактична міра покарання Лазаренка складає 82 місяці", - додає він.

"Невдовзі команда адвокатів Лазаренка та Бюро в’язниць завершать розрахунки усього часу, який має бути зарахований у його строк відбування покарання, у тому числі стосовно вже відбутої частини покарання", - наголошує Горовиць.

У зв’язку з цим, стверджує адвокат, "Лазаренко повернеться в Україну набагато скоріше, ніж раніше очікувалося", і зможе "сказати народові України правду про його переслідування та про перемогу над цим переслідуванням".

"Ми відкриємо усі без винятку обставини після повернення Лазаренка в Україну", - запевняє Горовиць, додаючи, що адвокати Лазаренка в Україні мають офіційні юридичні папери США, які підтверджують правдивість його інформації.

А у відповідь на протилежну інформацію Бориса Філатова Горовиць заявив, що "ані Філатов, ані інший свідок чи адвокат із України не брав участі у судових слуханнях про призначення міри покарання Лазаренку", матеріали від Геннадія Корбана суд навіть не розглядав і адвокати останнього "просто сиділи" на слуханнях.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування