Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Група Кузьміна" пішла новою війною на "прокурора з Баден-Бадена"

Четвер, 10 грудня 2009, 09:24

Низка співробітників Генпрокуратури просить генпрокурора Олександра Медведька перевірити факти шахрайства, нібито допущені його заступником Олександром Шинальським.

Про це пише Комерсант-Україна з посилання на свої джерела в ГПУ.

Автори листа просять негайно провести перевірку господарсько-фінансової діяльності організацій, очолюваних Шинальським, і законності отримання ними матеріальної допомоги.

Вони також просять перевірити інформацію про залучення чинних оперативних співробітників прокуратури та її бухгалтерії до роботи в громадських організаціях в робочий час, а також до оформлення та оплати відряджень у справах цих організацій.

У випадку, якщо інформація підтвердиться, автори звернення просять вирішити питання про звільнення винних.

Серед підписантів звернення - начальник Голуправління ГПУ з нагляду за дотриманням законів на транспорті та підприємствах оборонної промисловості Сергій Ленський, його заступник Едуард Шевченко, а також заступник начальника управління нагляду за додержанням законів при проведенні оперативно-розшукової діяльності, дізнання та досудового слідства на транспорті Андрій Курись.

Видання зазначає, що більшість підписантів працює в управлінні, діяльність якого курує заступник генпрокурора Ренат Кузьмін.

Одержати коментар Шинальського не вдалося - він не відповідав на телефонні дзвінки.

Водночас БЮТівець Віктор Швець заявив, що має інформацію про незадовільний стан справ в керівництві ГПУ.

"Йдеться не про одного, а про декількох заступників генпрокурора, щодо яких у нас є велика кількість матеріалів, що свідчать про те, що їхня діяльність повинна бути ретельно перевірена і їй слід дати правову оцінку", - сказав він.

У числі цих заступників Швець назвав Шинальського, Кузьміна і Віктора Кудрявцева.

За його словами, у профільному комітеті парламенту готується проект постанови про заслуховування звіту генпрокурора, зокрема щодо того, яким чином він здійснює боротьбу з корупцією, у тому числі серед керівництва ГПУ.

Як відомо, у своїй статті "Українській правді" БЮТівці Портнов, Олійник, Писаренко і Пилипенко написали про факти вимагання грошей і земельних ділянок Українською асоціацією прокурорів, президентом якої є заступник генпрокурора Шинальський.

Сам Шинальський спростував, що Асоціація займалася здирництвом. В інтерв'ю "Українській правді" він заявив, що купив квартиру у Баден-Бадені за свої кошти і продемонстрував свою декларацію.

Шинальський також заявив, що скандал навколо його нерухомості інспіровано Кузьміним, який є його конкурентом на виборах до Вищої ради юстиції.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування