Януковича та інших власників Межигір’я захищає одна людина

Четвер, 10 грудня 2009, 18:33
Мін'юст в апеляційному порядку вимагає зобов'язати Генпрокуратуру надати копії документів про оренду "Межигір'я".

Про це повідомив у четвер перший заступник міністра юстиції Євген Корнійчук.

За його словами, Мін'юст звернувся в Окружний адміністративний суд Київської області з проханням визнати оренду цієї ділянки землі недійсною на підставі того, що рішеннями уряду всі дозволи були скасовані.

Як відомо, 127,5 га цієї ділянки знаходяться в оренді підприємства з іноземними інвестиціями ТОВ "Танталіт", 1,7 га - в оренді лідера регіоналів Віктора Януковича, 7,6 га - в оренді благодійного фонду "Відродження".
 
Корнійчук наголосив, що в судовому порядку Мін'юст намагався отримати копії документів від Генпрокуратури, які б підтверджували право оренди цієї земельної ділянки.

Внаслідок цього суддя Окружного адмінсуду Київської області виніс відповідну ухвалу в листопаді і зобов'язав прокуратуру надати такі документи.

Разом з тим, перший заступник міністра пояснив, що "через 2 тижні нам стало відомо, що ТОВ" Танталіт "звернулося до цього суду із зустрічними вимогами, а саме зобов'язати Вишгородську райадміністрацію визнати за ТОВ "Танталіт" право власності на цю ділянку".

При цьому суд скасував попередню ухвалу суду про витребування копій документів з Генпрокуратури.

"Зараз Мін'юст звернувся до Апеляційного адмінсуду Києва з проханням скасувати зазначене визначення (Окружного суду) і передати документи на вивчення для подальшого оскарження таких дій", - пояснив він.

Корнійчук нагадав, що Мін'юст представляє інтереси Кабміну в судах за дорученням уряду, вивчає документи, і в судовому порядку повернути в державну власність резиденцію "Межигір'я".

Перший заступник міністра нагадав, що в 2007 році ця резиденція була передана Мінекології, потім на баланс "Надра України", потім рішенням НАК договором міни була передана підприємству "Танталіт", тобто "юридичні процедури, в принципі, були дотримані".

Проте, як підкреслив Корнійчук, ні Генпрокуратура, ні сам Янукович, який не заперечує свого відношення до ТОВ "Танталіт" та фонду "Відродження", не надавали документи, які б свідчили про право орендувати землю в "Межигір'я".

Також він зазначив, що на судові засідання від Януковича, ТОВ "Танталіт" і від фонду "Відродження" приходить один і той же адвокат.

"Якщо все законно, нехай надасть документи", - заявив він, підкресливши, що також є "велике питання до Генеральної прокуратури, чому вони не дають копії цих документів".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування