Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ратушняку передали, що його збираються "знищити"

П'ятниця, 11 грудня 2009, 12:02

Кандидат у президенти Сергій Ратушняк заявляє, що на нього готують замах "декілька олігархів єврейської національності".

"Мені передали, що був "сходняк", де зібралися декілька олігархів єврейської національності, і там було прийнято рішення мене знищити", - заявив він в інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна".

"Це було після серпневих подій в Ужгороді. Ходжу тепер сам собі вулицею без охорони. Іноді, щоправда, з пістолетом у кишені, але це така справа", - сказав Ратушняк.

"Я знаю, що на мене готується замах, але охорона в таких випадках нічим допомогти не зможе. Чим вона мені допоможе? Тим, що ще двоє хлопців загинуть? Навіщо мені брати гріх на душу? Автоматною чергою що одне тіло, що три "прибираються" однаково", пояснив він свою відмову від держохорони, яку надають кандидатам у президенти.

Ратушняк також заявив, що його образ як антисеміта - через який навіть МЗС Ізраїлю висловлював стурбованість - "розкрутили" євреї.

"Євреї розкрутили мій образ як ворога євреїв... Я не розумію, чому я антисеміт? Я з 1994 року борюся в Ужгороді за те, щоб віддати будинок, де зараз розташована обласна філармонія, євреям, бо раніше там була синагога!", - сказав мер Ужгорода.

"Я навіть замовив у місцевого художника гравюру з її зображенням, на звороті якої написав Коломойському про те, що прошу допомоги його юристів для повернення синагоги євреям. Відіслав йому, ви думаєте, він щось відповів? А ви думаєте, він відповів на моє прохання допомогти знести до бісової матері автозаправку у Свалявському районі - на місці, де масово вбивали євреїв, - і встановити там пам'ятний знак? Ні, він мовчить", - розповів Ратушняк.

"Тому не розумію, чому я маю виправдуватися, що я не антисеміт, не африканський слон і не носоріг", - підсумував він.

При цьому Ратушняк наголосив, що в нього "маса друзів-євреїв - і тут, і в Америці".

"Ви назвали МЗС Ізраїлю. Його знахабніла позиція і соплежуйна реакція України на подібні заяви - зайве підтвердження того, що ми себе не поважаємо. Це грубе, нахабне втручання у внутрішні справи країни! Ющенко, МЗС, парламент ніяк не реагують", - обурився він.

При цьому Ратушняк підтвердив свою думку, що Україні потрібна диктатура.

"Це має бути національна диктатура закону... Нехай у країні буде високооплачуваний чиновник, суддя і прокурор з гідним рівнем життя і повагою. Якщо буде помічений у корупції - до стіни його або на гільйотину", - сказав Ратушняк.

"Але диктатура закону має бути не в її радянському розумінні, коли закони писалися під Сталіна. Я хочу, щоб закон виходив з інтересів народу і держави", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...