Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Ющенка кажуть, що Немиря скоро почне говорити за Обаму

П'ятниця, 11 грудня 2009, 15:37
Заява віце-прем'єра Григорія Немирі щодо поставлення Віктора Ющенка поза переговорним процесом з МВФ є відвертою неправдою, заявляють у секретаріаті президента.

Про це сказано у заяві Головної служба соціально-економічного розвитку секретаріату у відповідь на слова Немирі про те, що українська сторона спрямувала МВФ листа про наміри без підпису Ющенка.

"МВФ завжди фактично наполягав на тому, щоб переговорний процес відбувався за безпосередньої участі президента України. Незавершеність же останнього перегляду відбулася саме через неузгодженість позиції української сторони, про що неодноразово заявляли представники МВФ", - йдеться у заяві.

У секретаріаті наполягають, що ключовий момент цієї неузгодженості "є загальновідомим - адже президент наполягає на повному виконанні зобов'язань, взятих на себе Україною".

"Його позиція ґрунтується на тому, що виконання цих зобов'язань потрібно в першу чергу не МВФ, а Україні для того, щоб не тільки мати можливість розрахуватися по залученим коштам, але й не допускати дисбалансів у державних фінансах, газовій сфері та банківському секторі у майбутньому", - сказано у заяві.

Натомість, стверджують у секретаріаті президента, позиція уряду полягає у тому, "щоб наобіцяти будь-чого аби отримати гроші".

"Щодо висловлень пана Немирі, то слід зазначити, що останнім часом саме від нього українці дізнаються про єдино вірну позицію міжнародних структур", - заявляють у СП.

"Така ситуація нещодавно склалася із з'їздом ЄНП, коли сталися відомі перекручування, сьогодні це - МВФ. Хто знає, може завтра пан Немиря буде говорити за пана Барака Обаму", - йдеться у заяві.

У цьому зв'язку у секретаріаті нагадують, що "кожен має займатися своїми справами".

"Змагання високопосадовців у найяскравіших виправдовуваннях прорахунків уряду відволікає його від вирішення нагальних економічних проблем, на чому неодноразово наголошував президент", - сказано у заяві.

Як відомо, Немиря у четвер заявив, що МВФ було спрямовано лист про наміри за підписами прем'єра Юлії Тимошенко, в.о. міністра фінансів Ігоря Уманського та голови Нацбанку Володимира Стельмаха.

Він також висловив думку, що підпису Ющенка під документом не потребується, оскільки він "сам себе усунув" від переговорів з МВФ, підписавши закон про підвищення соцстандартів.

У п'ятницю "The New York Times" з посиланням на власні джерела у МВФ повідомила, що Фонд вирішив відкласти надання Україні четвертого траншу до закінчення президентської кампанії в Україні.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування