"Аріана" ще не зрушила з місця

П'ятниця, 11 грудня 2009, 20:16
Зараз передчасно говорити про порт слідування звільненого з піратського полону судна "Аріана".

Про це повідомили у прес-службі Служби зовнішньої розвідки.

"Ще передчасно говорити про якийсь конкретний порт слідування судна, як це було зроблено у деяких коментарях, а також про інші деталі операції на її завершальному етапі, оскільки вона здійснювалася СЗР у конфіденційному режимі із застосуванням розвідувальних сил і засобів", - зазначили в прес-службі.

У СЗР повідомили, що станом на 11 грудня на судні тривають регламентні роботи щодо відновлення його життєдіяльності.

Поряд із судном знаходиться фрегат ВМС США. Члени його команди доставили на "Аріану" близько 20 барелів легкого пального, яке використовується для живлення дизель-генератора, що забезпечує функціонування засобів зв'язку та систем життєзабезпечення.

Американські військовослужбовці також доставили на судно в необхідній кількості продукти харчування і питну воду. Членам екіпажу надана невідкладна медична допомога. Стан їхнього здоров`я задовільний.

За оцінками механіка і капітана судна, основний двигун не пошкоджений, і при наявності пального судно може рухатися.

Однак шипчандерні компанії побоюються здійснювати доставку пального у район стоянки "Аріани" через загрозу захоплення їхніх суден піратськими угрупованнями. У зв'язку з цим СЗР вживаються необхідні заходи для сприяння судновласнику у доставці важкого пального та вирішення інших питань.

Щодо повідомлень і коментарів про внесення частини викупу за звільнення судна деякими кандидатами в президенти та про вирішальну роль окремих діячів у позитивному завершенні переговорного процесу, то у СЗР зазначили, що все це "далеке від істини".

Також у прес-службі наголосили, що такі заявив "вводять в оману громадськість, наносять шкоду іміджу держави і не сприяють доведенню операції до логічного завершення та звільненню інших українських громадян, котрі ще перебувають у піратському полоні".

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування