Тимошенко просить МВФ пом'якшити вирок

П'ятниця, 11 грудня 2009, 21:53
Уряд просить МВФ пом'якшити умови виділення 4-го траншу кредиту.

Зокрема, Кабмін продовжить добиватися підвищення цін на природний газ для населення, посилення незалежності Нацбанку та скасування фінансування Євро-2012 за рахунок авансового перерахування перевищення доходів над витратами Нацбанку.

Про це йдеться в урядовому проекті меморандуму економічної та фінансової політики, переданому МВФ, повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в уряді.

За його словами, у документі зазначається, що порушення умови про підвищення ціни на природний газ на 20% для населення і теплокомуненерго з 1 вересня і 1 жовтня цього року відбулося через судові рішення.

Уряд підкреслює, що має намір з 1 квітня 2010 почати підвищувати ціни на газ на 25% щоквартально і надолужити відставання від графіку, який передбачає підвищення на 20% раз на три місяці з початку 2010 року.

Крім того, уряд зобов'язується сприяти скасуванню закону про спрямування 9,8 млрд. грн. на фінансування Євро-2012 за рахунок авансового прибутку НБУ, вето на який було подолано за участю парламентської більшості.

Співрозмовник додав, що в документі українська сторона також визнає порушення умови про максимальне відхилення офіційного курсу гривні від ринкового у 2%, проте підкреслює, що воно вже усунуто, і ринковий курс досяг оптимальної стабілізації в межах 8 грн/$1.

Як відомо, раніше повідомлялося, що МВФ відмовив Україні у виділенні коштів до виборів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування