У Ющенка зізналися про допомогу Березовського

Неділя, 13 грудня 2009, 21:26
Під час президентської кампанії 2004 року російський бізнесмен Борис Березовський консультував штаб Віктора Ющенка.

Як заявив голова центрвиконкому партії "Наша Україна" Роман Безсмертний в ефірі телепрограми "Чорне та біле" на телеканалі ТВі, вони зустрічалися з російським олігархом в Лондоні, і в Тель-Авіві по спільній ініціативі.

"Наші розмови стосувалися того, як побудувати ту формулу, яка могла забезпечити перемогу нашого кандидата", - зазначив він.

За словами політика, іноді на цих зустрічах був присутній депутат від НУ-НС Давид Жванія.

Відповідаючи на питання, чи фінансував Березовський Майдан, Безсмертний сказав: "Гроші були тільки один раз - це коли на Майдан купили обігрівачі для наметів. Таких обігрівачів було поставлено більше 60. Наскільки я знаю, це оплатив Борис Абрамович (Березовський)".

"Ніяких конкретних речей з приводу участі у приватизації, пов'язаних з гуманітарними проектами, не було взагалі. В основному тема велася про хід виборчої кампанії, залучення тих чи інших сил до виборчої кампанії, його (Березовського) контакти з європейськими політиками", - заявив він.

Також Безсмертний зазначив, що у російського олігарха були контакти зі штабами Віктора Януковича і Юлії Тимошенко.

Коментуючи лист Березовського, де він закликав заможних людей України підтримати на виборах чинного президента Ющенка, політик сказав: "Він (Березовський) не може знаходитися поза політичним процесом, який відбувається у величезній європейській країні".

"Інша справа, чи усвідомлює він, що, підтримуючи або не підтримуючи того чи іншого кандидата, він допомагає йому або заважає. Я думаю, що він не усвідомлює відповіді на це питання", - зазначив Безсмертний.

"Якщо брати по формі, то, безперечно, у даному випадку - це "ведмежа послуга". Можна було цей лист направити індивідуально адресатам (олігархам)", - наголосив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування