Симоненко не піде на відставку Луценка і хоче '17-й рік

Понеділок, 14 грудня 2009, 08:10

Лідер Компартії, кандидат в президенти Петро Симоненко не голосував би за відставку міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

Про це він заявив у неділю в Донецьку на прес-конференції після участі у Форумі соціальної безпеки Донецької області, що проводився Блоком лівих і лівоцентристських сил, повідомляє УНІАН.

На запитання, як він ставиться до відставки керівника МВС, Симоненко сказав:

"Відповім вам відверто, як на душі - розумію, що по-різному дехто може тлумачити. Я б тактично не голосував за це. І нехай вони між собою гризуться і далі. Чим більше вони гризуться, тим очевиднішим стає, хто є хто в цій країні".

Лідер КПУ впевнений, що ці питання сьогодні розпалюються лише у зв`язку з виборами.

Він пояснив, що факти про скоєні злочини один одного напередодні виборів - "це не компромат, це реалії і свідчення про злочинців", факти "витягує братва, яка між собою перед цим на сходняках ділила все, а потім ці злочини робить публічними".

За словами Симоненка, "сьогодні ніхто не задоволений" роботою міліції в Україні, але зараз політики ставлять питання в іншій площині: в чиїх руках на виборах буде міліція.

"Сьогодні йдеться абсолютно про інше - хочуть перед виборами, щоб була в чиїхось руках міліція. Ну, а що таке в руках міліція? Невже ви не знаєте, що тільки їй (міліції) згідно із законом дозволено охороняти громадський порядок навколо виборчої дільниць", - сказав кандидат.

"Йдеться про те, що клани б`ються між собою. Якщо буде посилення одного з кланів за рахунок іншого, у тому числі й правоохоронної системи, тоді завтра в країні буде взагалі беззаконня", - впевнений лідер КПУ.

"Тому нам треба з вами не про це говорити, а треба прийти 17 січня і проголосувати, як в 17-му році (у 1917 році, коли відбулася Жовтнева революція). І на цьому крапку поставити", - підсумував Симоненко.

Як відомо, БЮТівець, віце-спікер Микола Томенко у неділю заявив, що президент Віктор Ющенко звернувся до Компартії щодо підтримки у парламенті відставки Луценка з посади міністра внутрішніх справ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News