Затриманий у Таїланді літак не має відношення до України - Мінтранс

Понеділок, 14 грудня 2009, 13:30

Затриманий владою Таїланду літак Іл-76 із партією зброї не має відношення до України, заявляють у Міністерстві транспорту й зв'язку України.

"Повітряне судно зареєстроване в Грузії, а члени екіпажу не є громадянами України. Жодних заявок на виліт цього літака з українських аеропортів не надходило", - повідомив перший заступник голови Мінтрансу Василь Шевченко "Інтерфаксу-Україна".

Він також додав, що Державна авіаційна адміністрація не отримувала документів, які підтверджують факт оренди грузинського літака українською авіакомпанією.

"Отже, дане питання не належить до компетенції Міністерства транспорту й зв'язку України", - резюмував Шевченко.

Як повідомив раніше керівник Єдиної транспортної адміністрації Грузії Георгій Бокучав, затриманий літак був переданий грузинським перевізником в оренду українській авіакомпанії.

Ще раніше з посиланням на таїландське інформагентство повідомлялося, що Іл-76 із екіпажем, що складається з 4 громадян Казахстану і 1 громадянина Бєларусі, який перевозив майже 40 тонн зброї, був затриманий у цю суботу після огляду в аеропорту Банкока.

На борту літака - ручні гранатомети, переносні зенітно-ракетні комплекси.

Командир екіпажу на допиті в поліції сказав, що літак вилетів з України і завантажив зброю в Північній Кореї. Після дозаправлень у Таїланді й Шрі-Ланці літак мав прибути до України.

Водночас, за даними інформованого джерела, літак відправився до Північної Кореї з Мінська.

За даними МЗС Казахстану, літак Іл-76, затриманий у Банкоку з партією зброї на борту, був орендований у грузинської сторони новозеландською компанією.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування