Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Екс-політтехнолога Януковича допитали про отруєння Ющенка

Середа, 16 грудня 2009, 08:22

Галериста, директора Пермського музею сучасного мистецтва Марата Гельмана допитали у справі про отруєння Віктора Ющенка.

Як пише "Комерсант-Україна", слідча група Генпрокуратури України у цій справі допитала його в посольстві України в Москві вранці 15 грудня.

Гельман, який у 2004 році як політтехнолог працював у штабі Віктора Януковича, розповів газеті, що про зустріч зі слідчим із ним домовилися по телефону.

"Жодної повістки я не отримував. Оскільки в Москві я зараз буваю рідко, мені подзвонили на мобільний і домовилися про зустріч ще в листопаді", - сказав він.

Галерист відзначив, що він не єдиний, кого українські слідчі допитували в Москві.

"Наскільки я зрозумів, слідча група тут уже другий тиждень, з 2 грудня, і пробуде до п'ятниці", - зазначив Гельман.

Він запевнив, що не має жодного відношення до справи про отруєння Ющенка.

"Проте у слідства знайшлися до мене питання. Усе тривало близько 4 годин. Допитував симпатичний хлопець, тож допит ішов легко", - розповів Гельман.

"Як я зрозумів, у них є версія, яку вони вважають вірною, але, очевидно, доказів недостатньо, щоб передати справу до суду. Інших деталей розповісти не можу, оскільки дав відповідну підписку", - сказав галерист.

Як відомо, згідно з головною версією слідства, Ющенко був отруєний діоксином під час вечері на дачі екс-заступника голови СБУ Володимира Сацюка 5 вересня 2004 року.

У вересні цього року Ющенко в інтерв'ю заявив, що розслідування цієї справи завершене.

"Люди, які безпосередньо організували моє отруєння, уже чотири роки знаходяться в Москві", - сказав тоді президент.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування