Лозінського ловлять "на живця"?

П'ятниця, 18 грудня 2009, 08:40

Екс-начальник міліції Голованівського району Кіровоградської області Михайло Ковальський може слугувати "приманкою" для екс-депутата Віктора Лозінського.

Про це повідомило газеті "Сегодня" джерело в правоохоронних органах.

За його словами, Ковальського могли випустити під підписку про невиїзд саме для того, щоб він став "живцем" для упіймання Лозінського, який підозрюється в убивстві Валерія Олійника в мисливських угіддях і оголошений у розшук.

Імовірно, Ковальський знає чи має щось таке, що змусить Лозінського вийти на нього, що одразу зафіксують слідчі.

Ковальського вже бачили в Голованівську, біля його будинку - міліцейські машини.

Як пише газета, люди, які давали свідчення проти, вважають, що після його звільнення під підписку слідству кінець, і бояться за свої життя.

Як відомо, арештований Печерським судом у "справі Лозінського" екс-начальник міліції Голованівського району Кіровоградської області Михайло Ковальський випущений під підписку про невиїзд, хоча раніше суд вирішив утримувати його під вартою до 26 грудня.

Як пояснив газеті заступник генпрокурора Віталій Щоткін, Ковальського випустили на підставі статті 165 УПК, яка дозволяє слідчому змінювати арештованому запобіжний захід, якщо необхідність у попередньому (більш суворому, наприклад) відпала.

Під вартою залишаються в цій справі ще троє: колишній прокурор того ж району Євген Горбенко й два екс-міліціонери, слідчий та оперативник, які підпорядковувалися Ковальському.

16 червня цього року Лозінський, Горбенко й Ковальський завдали мешканцю району Валерію Олейнику тяжких травм, від яких він помер.

Лозінського позбавили депутатської недоторканності, він зник і знаходиться в розшуку.

У ГПУ ж, окрім причетності до вбивства Олійника, Лозінському інкримінують вимагання і незаконне позбавлення людини свободи. Нібито він минулого року захопив на своїх угіддях двох мисливців, а за їхнє звільнення вимагав $40 тисяч.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування