Дипломат, обвинувачений у п'яній аварії, просто потрапив під корейську руку

Вівторок, 22 грудня 2009, 18:37
 

У МЗС підтверджують факт ДТП за участю українського посла в Сеулі, але спростовують інформацію про те, що посол був п'яний.

Так заступник міністра закордонних справ Олександр Горін підтвердив, що в травні поточного року дійсно відбулося звичайне ДТП за участю посла України в Республіці Корея.

"Ситуація, коли інформація про інцидент з'являється в грудні, свідчить про те, що корейська сторона намагається привернути увагу громадськості до такого роду подій для того, щоб у цілому переглянути механізм відповідальності дипломатів за порушення ПДР", - сказав Горін.

Він також проінформував, що зараз у Кореї обговорюється можливість зменшення обсягу імунітету дипломатів, що порушили ПДР.

"І для того, щоб краще мобілізувати громадськість для прийняття таких рішень, і порушуються такі теми", - сказав він.

Сам посол України в Кореї Володимир Бєлашов підтвердив, що це була звичайна аварія, яка була піднесена штучно до рівня серйозного інциденту.

"Звичайна аварія з незрозумілих причин була піднесена до рівня серйозного інциденту. Я пояснюю це так званою боротьбою корейської сторони з, нібито, зловживанням дипломатичним імунітетом і привілеями з боку дипломатичного корпусу", - сказав посол.

У той же час інший представник МЗС України, повідомив, що, відповідно до інформації посольства України в Кореї, поліцейська дільниця, яка фіксувала ДТП за участю українського посла, уже спростувала свою причетність до таких публікацій і проінформувала, що вся інформація, крім самого факту аварії, не відповідає дійсності.

Напередодні низка українських ЗМІ з посиланням на корейську пресу повідомили про те, що український посол в Кореї, Бєлашов, який мовляв перебував в стані алкогольного сп'яніння, 12 травня цього року протаранив автомобіль у центрі Сеула.

Потім дипломат спробував сховатися з місця аварії й врізався в таксі. Після цього, за інформацією ЗМІ, Бєлашов замкнувся у своїй машині і відмовився проходити процедуру медичного огляду, пославшись на дипломатичний імунітет.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...