Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Фонд Катерини Ющенко заявляє, що його оббрехали й дискредитують

Середа, 23 грудня 2009, 17:28

"Українська кінофундація", заснована фондом "Україна 3000", запевняє, що фільм "Помаранчеве небо" демонструвався у Польщі з дотриманням усіх норм кінофестивалів.

Про це йдеться в заяві фонду "Україна 3000" та Української кінофундації у відповідь на заяву продюсера фільму, соціаліста Ярослава Мендуся і його позов через нібито порушення авторських прав при показах стрічки на фестивалі "Дні українського кіно в Польщі".

За твердженням Фонду й Кінофундації, це - неправдива інформація, мета якої - дискредитувати їхню діяльність.

"Показ фільму "Помаранчеве небо" у рамках "Днів українського кіно в Польщі" відбувся за всіма нормами проведення кінофестивалів, у тому числі етичними", - йдеться в заяві.

"Копія фільму "Помаранчеве небо" була надана Українській кінофундації режисером Олександром Кірієнком. Йому було повідомлено, що фільм буде використовуватися виключно під час зазначеного фестивалю", - повідомляється в ній.

Продаж квитків на покази "Помаранчевого неба" в польських містах повністю відповідає нормам проведення кінофестивалів - це закріплено нормами Міжнародної асоціації кінопродюсерів "FIAPF", за правилами якої проводяться всі відомі кінофоруми і стандарти якої намагаються переймати більшість країн та недержавних інституцій в сфері кіноіндустрії, зазначають у фондах.

"Так, згідно цих норм, організатор кінофестивалю має право на продаж квитків не більше ніж на п'ять показів, і таке використання не буде визнаватися комерційним. Отримані від продажу квитків кошти організатор зобов'язаний направити виключно на покриття попередньо здійснених витрат на організацію кінофестивалю", - додається в заяві.

В ній роз'яснюється, що під час "Днів українського кіно в Польщі" покази відбувалися в кінотеатрах, які спеціалізуються на фестивальних фільмах. "Площі для показів кінотеатри надали безкоштовно. Реалізувавши 84 квитки за 3 покази (по одному в кожному місті), польська сторона спробувала частково компенсувати свої витрати", - йдеться в заяві.

"Ні Фонд "Україна 3000", ні Українська кінофундація не отримали жодної копійки з продажу квитків. Також жодної копійки не отримала Поморська кінофундація", - заявляють Фонд Катерини Ющенко і засноване ним підприємство.

"Ні Фонд "Україна 3000", ні Українська кінофудація не мають рахунків за кордоном", - додають вони.

Їх також дивує прохання правовласників фільму "Помаранчеве небо" до Катерини Ющенко сприяти у "відновленні справедливості" при розповсюдженні "неправдивих даних" про її Фонд, ще й через місяць після показів фільму, які анонсувалися в програмі фестивалю.

"Вимагаємо публічних вибачень від СПУ (яка розповсюдила заяву Мендуся) перед Фондом "Україна 3000" та особисто пані Катериною Ющенко за розповсюдження неправдивої інформації", - заявляють у Фонді й Кінофундації, закликаючи правовласників фільму "Помаранчеве небо" до конструктивного, цивілізованого діалогу.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...