Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Захід проміняв вибори в Узбекистані на інтереси в Афганістані? Місія СНД "за"

Понеділок, 28 грудня 2009, 09:55
 

В Узбекистані завершилися парламентські вибори, на які прийшли близько 80% виборців.

Почасти це пояснюється тим, що більшість виборчих дільниць розташовані по місцю роботи, і відсутність того або іншого виборця була б помітною, відзначає Euronews.

На нові вибори Бюро ОБСЄ з демократичних інститутів і прав людини відмовилося посилати повну місію спостерігачів, заявивши, що в країні "як і раніше обмежуються основні свободи" і "електорату не наданий повноцінний вибір".

У ході передвиборної кампанії 4 проурядові партії, що брали в ній участь, критикували один одного в основному по соціальних питань, однак усі дружно висловили підтримку діючому президенту Ісламу Карімову, який беззмінно править Узбекистаном близько 20 років.

Ці партії і поділять між собою 135 депутатських крісел. Ще 15 виділені для представників Екологічного руху, що займається лише питаннями екології і також висловив підтримку главі держави.

Захід, який раніше критикував Ташкент за порушення прав людини, цього разу виявляє стриманість - підтримка Узбекистану необхідна США і їх союзникам у боротьбі з талібами в Афганістані.

У той же час, місія спостерігачів СНД дала позитивну оцінку парламентським виборам в Узбекистані, передає Интерфакс.

"Місія спостерігачів від СНД вважає, що вибори в Законодавчу палату Олій Мажліса Узбекистану (нижня палата парламенту), що відбулися 27 грудня, проведені згідно із Конституцією, діючим виборчим законодавством і загальновизнаними нормами проведення демократичних виборів", - заявив керівник місії спостерігачів СНД Сергій Лебедєв.

За результатами своєї роботи спостерігачі підготували заяву. У цьому документі підкреслюється, що "Місія спостерігачів СНД визнає парламентські вибори вільними, відкритими і транспарентними".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...