Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Європа сказала, коли роздаватиме подарунки

Вівторок, 8 грудня 2009, 22:10
У Брюсселі готові говорити про угоди про асоціацію з усіма країнами Східного партнерства, але після успішних реформ.

Про це у вівторок в Брюсселі після закінчення засідання міністрів закордонних справ країн-учасниць СП і країн Євросоюзу повідомила єврокомісар з питань зовнішньої політики та європейської політики сусідства Беніта Ферреро-Вальднер.

Відзначивши важливість цієї програми, єврокомісар повідомила про її початок наступного року.
 
"Експерти прибудуть в усі країни для оцінки конкретних потреб адміністративної структури в плані проведення необхідних реформ - політичних і економічних", - сказала вона.

За словами єврокомісара, "ця програма буде ключовим моментом у поглибленні нашого двостороннього підходу".
 
Ферреро-Вальднер знов підтвердила, що ЄС має намір провести з усіма країнами 6 переговори щодо угоди про асоціацію, коли вони будуть до цього готові.

У зв'язку з цим вона нагадала про переговори з Україною з цього приводу і повідомила про намір розпочати аналогічні переговори з Молдовою вже в січні наступного року.

Пропозиції трьом кавказьким країнам в даний час знаходяться в процесі обговорення, додала єврокомісар.
   
Ферреро-Вальднер також нагадала про так звані флагманські ініціативи - з управління кордонами, щодо енергетичної ефективності і регіональної електрики.

"У середу буде розпочато ініціативу у сфері цивільного захисту, готовності та реагування на надзвичайні ситуації, потім - у сфері малого і середнього бізнесу", - заявила вона.
   
Ферреро-Вальднер знову зазначила макроекономічні пропозиції Україні, Грузії та Вірменії, в той же час нагадавши про зв'язок виділення кредиту з виконанням програми з МВФ. "І ми теж допоможемо Білорусії, коли прийде час", - запевнила вона.

Як відомо, ЄС запропонувала програму Східного партнерства Києву, Мінську, Кишиневу, Тбілісі, Єревану і Баку.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування