Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Артек": фінансових порушень не було, МВС "відволікає увагу"

Вівторок, 12 січня 2010, 11:55

"Артек" спростовує інформацію МВС про виявлені в нього фінансові порушення і вважає її спробою втягти дитячий центр у черговий скандал.

Як сказано в заяві, опублікованій на сайті "Артеку", міжнародний дитячий центр здивований і обурений інформацією, розміщеною на сайті ГУ МВС у Криму 11 січня, про нібито виявлені перевіркою ГоловКРУ фінансові порушення в "Артеку".

У "Артеку" зазначають, що у вересні 2006 року МДЦ очолив Борис Новожилов, який ініціював перевірку підприємства Контрольно-ревізійним управлінням і низку заходів для "усунення порушень і недоліків попередніх років".

Уже починаючи з кінця 2006 року акт перевірки КРУ відзначає значне поліпшення результатів фінансово-господарської діяльності, позитивні тенденції в платоспроможності, ліквідності, рентабельності підприємства, подоланні фінансової кризи 2005-2006 років, стверджують у "Артеку".

Також у МДЦ запевняють, що на даний момент на території "Артеку" не проводиться "жодної додаткової перевірки".

"Що стосується інформації кримської міліції щодо нецільового використання коштів, вона не має під собою жодних підстав", - заявляє "Артек".

"Бюджетні кошти в сумі 10 млн. грн. були використані за цільовим призначенням відповідно до паспорту бюджетної програми, наказу Міністерства фінансів України і відповідного розпорядження органу управління", - додають у Центрі.

Гендиректор "Артеку" Новожилов і його співробітники "розцінюють подану інформацію винятково як чергову спробу втягти підприємство в черговий скандал".

"Складається враження, що вся "сенсаційна" інформація, яку останнім часом усе частіше пов'язують із Міжнародним дитячим центром, має на меті відвернути увагу громадськості від реальних проблем "Артеку", в тому числі й від невирішених до кінця земельних питань", - говориться в заяві Центру.

11 січня 2010 року ГУ МВС у Криму опублікувало результати перевірки ГоловКРУ фінансово-господарської діяльності МДЦ "Артек" із 1 березня 2005 до 1 вересня 2007 років. Відповідно до них, загальний обсяг фінансових порушень, виявлених у "Артеку" за цей період, склав 301,6 млн. грн.

Начальник кримської міліції Геннадій Москаль розповів "Комерсант-Україна", що перед Новим роком МВС почало повторний огляд фінансових звітів МДЦ і ревізійних актів ГоловКРУ - і в результаті була порушено кримінальну справу за фактом нецільового використання 10 млн. грн. бюджетних коштів.

У свою чергу, директор департаменту з контролю сфери освіти і культури ГоловКРУ Олександр Колот повідомив: "За запитом МВС ми надали їм ксерокопію акту перевірки МДЦ за 2007 рік, але я нічого не знаю ні про повторні огляди звітів КРУ, ні про порушення міліцією кримінальних справ щодо фінансових порушень".

За його словами, остання планова перевірка "Артеку" проходила в 2007 році, а наступна мала проводитися в I кварталі 2010 року.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування