Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко зупинив "абсурдну" заборону агітувати за Тимошенко

Середа, 13 січня 2010, 10:15

Голова МВС Юрій Луценко оскаржив у Київському апеляційному адмінсуді заборону проводити агітацію на користь кандидата в президенти Юлії Тимошенко.

"Я його (рішення Окружного адміністративного суду Києва) апелював. Сьогодні це рішення зупинене", - сказав міністр журналістам у Києві в середу.

При цьому Луценко заявив, що завжди проводив агітацію в законний спосіб: "Я завжди агітував за Тимошенко виключно коли йшов у відпустку, що передбачено законом".

Тому він назвав це рішення суду "абсурдним".

"Суд з таким же успіхом міг заборонити мені ходити на червоне світло світлофора. Я дійсно не ходжу на червоне світло і не агітую у робочий час", - сказав Луценко.

Він також назвав дивним формулювання рішення суду. "Я не можу назвати це рішення суду інакше, як післяноворічним", - сказав міністр.

"Йшлося про те, що я нібито у Черкасах, у драмтеатрі, агітував міліцію і вручав їм ордени. Та не вручав я ніяких орденів у драматичному театрі, і представників міліції там не було. Там були жителі Черкас, перед якими я проводив політичну агітацію. І ніяких медалей, ніяких інших дій як міністра я там не здійснював", - заявив голова МВС.

"Я суду надав наказ по міністерству про те, що функції міністра виконувала інша людина, і розпорядження прем`єр-міністра про те, що мені дозволена цього дня відпустка. Але суд це не переконало", - сказав Луценко.

"Наскільки я розумію, необхідний політичний прецедент", - заявив він.

Як повідомлялося, Окружний адмінсуд Києва визнав протиправними дії міністра внутрішніх справ Луценко щодо проведення ним передвиборної агітації в робочий час - зокрема, перед міліціонерами в приміщенні Черкаського драмтеатру 4 січня.

Луценко неодноразово висловлювався за кандидата в президенти, прем'єра Тимошенко.

Він уже кілька разів ішов у відпустку для поїздок по регіонах для роз'яснення своєї позиції, але потім знову виходив із відпустки.

Закон про міліцію забороняє співробітникам міліції займатися політичною діяльністю й агітацією.

У МВС пояснюють, що Луценко - не кадровий міліціонер, а член Кабміну, який від початку сформований за політичним принципом.

"Інтерфакс-Україна", УНІАН, "Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування