Люди Тимошенко хочуть голову Черновецького

Понеділок, 18 січня 2010, 17:19
У парламенті зареєстрований проект постанови про призначення позачергових виборів Київ ради та київського міського голови.

Авторами документу є віце-спікер Микола Томенко (БЮТ), депутат від БЮТ Андрій Кожем´якін та НУ-НСівець Кирило Куликов.

Як повідомила прес-служба Томенка, ця постанова є реакцією на "надзвичайний стан" у місті Києві, де "міська влада не здатна забезпечити елементарну безпеку громадян України та нормальну життєдіяльність столиці".

Віце-спікер наголосив, що жителі та гості столиці вже місяць потерпають у брудному нерозчищеному місті, в якому не забезпечуються нормальні умови для роботи та проживання.

"Медичні заклади міста, зокрема, лікарня швидкої допомоги, не мають елементарних можливостей, щоб допомогти людям з численними травмами, отриманими на слизьких засніжених вулицях міста, які не прибираються належним чином з минулого року", - сказав він.

Томенко також нагадав, що про необхідність проведення виборів 30 травня заявляв і спікер Володимир Литвин, проект постанови якого також зареєстрований у Верховній Раді.

"Наразі цікаво, чи підтримає киян у боротьбі за повернення столиці України до статусу цивілізованого європейського міста Партія регіонів", - зазначив віце-спікер.

Томенко переконаний, що "рішення стосовно Києва необхідно ухвалити на цьому тижні, щоб мати змогу належним чином підготуватися до виборчого процесу 30 травня, дня, в який, згідно чинного законодавства, відбудуться вибори до органів місцевого самоврядування по всій Україні".

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News