Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Кремлі дуже розраховують на нового українського президента

Середа, 20 січня 2010, 22:25
У Кремлі розраховують, що після обрання нового президента України ситуація зі спірною власністю колишнього СРСР зміниться на краще.

Про це заявив керуючий справами президента Росії Володимир Кожин, повідомляє Эхо Москвы.

"Існує так званий нульовий варіант, угода, за якою всі борги всіх колишніх союзних республік переходять на Росію, але при цьому і вся власність переходить на Росію. Зарубіжна", - зазначив він.

"Як відомо, Росія чітко виконала всі свої зобов'язання, і всі борги взяла на себе. Не тільки взяла, але й погасила їх і всі з цим погодилися, і ніяких проблем не було", - заявив Кожин.

"Україна спочатку погодилася, був підготовлений нульовий варіант, потім передумала, потім знову погодилася, потім почала пропонувати різні компромісні варіанти. Начебто почалися переговори, потім вони заморозилися", - сказав керуючий справами президента РФ.

"Все це триває вже кілька років. І це звичайно нам дуже сильно заважає саме в правовому плані для того, щоб оперативно управляти, ремонтувати, утримувати нашу закордонну власність. Але сподіваюся, що все-таки це скоро зміниться", - зазначив він.

Відповідаючи на питання, чи розраховує Кремль на те, що дана ситуація зміниться на краще після обрання нового президента України, керуючий справами президента РФ заявив: "Розраховуємо".

На запитання, чи велися переговори з кандидатами в президенти з цього питання, Кожин відповів: "Це питання постійно піднімається на всіх рівнях, на всіх переговорах і всіх рівнях переговорів".

"Це серйозна проблема двосторонніх відносин. І з усіма керівниками України воно завжди обговорювалося. Якщо говорити про передвиборчі справи, то ми ніяк це не пов'язуємо. Це вже точно не предмет якоїсь передвиборної гонки, і якихось обіцянок", - заявив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування