Тігіпко посватав Яценюка на "суперважливу" посаду, з якої той виріс 5 років тому

Субота, 30 січня 2010, 09:35
 

Сергій Тігіпко допускає, що гарною кандидатурою на посаду голови Нацбанку міг би стати Арсеній Яценюк.

"Абсолютно нормальна, професійна людина, якщо це буде йому цікаво - то чому ні", - сказав він "Інтерфакс-Україна" у Давосі.

Пізніше він назвав кандидатуру Яценюка як гідну на цей пост, спілкуючись в кулуарах з бізнесменами, але додав ще й кандидатуру голови правління Укрсоцбанку Бориса Тимонькіна.

"(Пост глави НБУ) - це суперважлива позиція, особливо в кризові часи: Кабмін і НБУ повинні працювати, як єдине ціле. А Нацбанк дуже непрофесійно і неграмотно сьогодні робить, коли пересушує економіку. Мало коштів сьогодні в економіці, через це втрачають всі", - зазначив Тігіпко.

Однак він підкреслив, що предметні розмови про кандидатуру голови Нацбанку все ж варто вести після виборів. "Зараз всі ці обіцянки до виборів коштують небагато", - сказав Тігіпко.

У спілкуванні з бізнесменами він також назвав серед відомих економістів і фінансистів, яких би він хотів бачити у своїй команді, у разі приходу в уряд, екс-міністра фінансів Ігоря Мітюкова і першого заступника глави секретаріату президента Олександра Шлапака, який колись був його заступником у Мінекономіки та НБУ.

У свою чергу Яценюк сказав, що сьогодні його не цікавить посада голови Нацбанку. Він нагадав, що в 2004 році вже очолював НБУ, хоч і в ранзі виконуючого обов'язки.

"На місці в.о. я зробив трохи більше, ніж всі, хто були керівниками", - зазначив він.

"Ви, напевно, хочете мене позбутися в політиці. Я не дам такого шансу. Справа в тому, що я дуже хочу, щоб був голова Національного банку, якого представить президент Яценюк. Це так і буде, але не так все швидко і не так все просто", - додав політик.

Він підкреслив, що після президентської кампанії зрозумів, що в політиці бліцкригів не буває, а якщо бувають, то вони дуже швидко і драматично закінчуються.

За його словами, його основне завдання сьогодні - готувати команду до парламентських виборів.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування