Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Колесніков визнав, що у "Регіонів" немає голосів на російську мову

Середа, 10 лютого 2010, 16:39
 

Член Партії регіонів Борис Колесніков заявляє про те, що для внесення змін до Конституції щодо статусу російської мови немає необхідної кількості голосів.

"Закон по мові готовий. Зрозуміло, що у нас немає 300 голосів, і ми не можемо змінити Конституцію. Так би зовсім було б просто", - сказав він в інтерв'ю газеті "Сегодня".

За словами депутата, Партія регіонів підготувала закон, що надає обласним радам право, за заявою батьків навчати дитину всім предметам російською мовою в будь-якій загальноосвітній школі при обов'язковому вивченні державної мови.

"У судах і місцевих радах чиновники повинні знати 2 мови. По радіо і телебаченню ми готуємо окремий закон", - зазначив Колесніков.

"Ми хотіли б, щоб університети передали місцевим радам, щоб дитина, яка закінчила школу російською мовою, одержала цією мовою і вищу освіту", - додав він.

На запитання, якою буде політика Віктора Януковича щодо таких питань української історії, як Голодомор і ОУН-УПА, Колесніков сказав:

"Потрібно справедливе відношення до історії і залучати до її дослідження й іноземні джерела".

"От Ющенко виступив по Бандері і по УПА і викликав тим самим у Польщі величезне обурення", - зазначив депутат.

"Я б дуже хотів, щоб ще висловились країни-члени антигітлерівської коаліції, зокрема США і Великобританія", - додав він.

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування