Ющенко розповів, за що звільнив губернаторів

Вівторок, 16 лютого 2010, 12:46
 

Президент Віктор Ющенко заявляє, що звільнив двох губернаторів перед другим туром виборів через те, що вони не змогли зберегти аполітичність.

Про це він сказав на прес-конференції у вівторок, відповідаючи на питання щодо звільнення губернатора Дніпропетровщини Віктора Бондаря і Харківщини Арсена Авакова.

Ющенко розповів, що після першого туру виборів провів нараду з губернаторами, на якій попросив їх не застосовувати адмінресурс на користь того чи іншого кандидата у президенти.

"Я попросив губернаторів, незалежно від того, яка їхня політична приналежність, забезпечити аполітичну участь у виборах президента. якщо вони хочуть поєднати партійну і політичну діяльність і свої посади, вони повинні піти у відставку", - сказав він.

При цьому Ющенко вважає, що у першому турі виборів такої загрози не існувало.

"Перший тур - зрозуміло. Чинний президент бере участь у виборах, я несу гарантію, що система влади не буде експлуатувати адмінресурс. Бо я - демократ, я не хочу, щоб люди відчували це приниження", - сказав він.

"Коли ми говоримо про другий тур, то ситуація зовсім інша. Ми стали свідками бою двох слонів", - додав Ющенко.

Він зазначив, що зробив офіційне попередження всім 25 губернаторам щодо неможливості використання адмінресурсу.

"Я вас (губернаторів) бачу у другому турі поза блоком підтримки одного і другого кандидата... І не треба гратися в агітацію чи пропаганду. Але після цього запрошує до себе один з кандидатів у президенти голів адміністрацій і починає вербовку", - сказав Ющенко.

"Я попередив у другий спосіб: Я такі речі не буду прощати. Не так важливо для мене, хто як по відношенню до кого поступив. А кладеться пляма на владу, що вона починає повторювати 1999 рік, 2004 рік...", - додав він.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування