Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко спокушала "ображених" у НУ-НС посадами

Вівторок, 16 лютого 2010, 12:55

Прем'єр Юлія Тимошенко пропонувала коаліційній частині фракції "НУ-НС" взяти участь у переформатуванні уряду.

Про це заявив депутат фракції "НУ-НС" Юрій Кармазін на спільній прес-конференції з колегами по фракції Миколою Катеринчуком і Борисом Тарасюком.

За словами Кармазіна, відповідну пропозицію Тимошенко озвучила під час зустрічі з депутатами його фракції у вівторок.

"Вона пропонує кожній політичній силі, яка входить в блок "Наша Україна - Народна самооборона", проводити консультації по укріпленню зараз уряду, по переформатуванню уряду", - сказав він.

"І ця зустріч, зокрема, передбачала можливість для подальшого становлення та ствердження коаліції", - додав Кармазін.

У свою чергу, Катеринчук зазначив, що в даному випадку йдеться про посади, на яких, згідно з коаліційною угодою, перебувають люди, лояльні до президента Віктора Ющенка.

"Справа в тому, що "НУ-НС" за своєю квотою не мала в уряді жодного свого представника. Всі кандидатури були від Ющенка - і це вносило певний дисбаланс в політику уряду", - сказав він.

"Тому мені здається, що цілком природно, що сьогодні можна говорити те, що все ж таки "НУ-НС" як фракція буде впливати на всі напрямки діяльності уряду", - заявив Катеринчук.

У свою чергу, лідер фракції БЮТ Іван Кириленко у коментарі журналістам пізніше не виключив, що чинний уряд "може бути підсилений по деяких напрямках" за рахунок будь-якої з політичних сил, які входять до лав коаліції.

Як відомо, нинішній склад уряду формувала коаліція з фракцій БЮТ, "НУ-НС" і блоку Литвина. Фракція "НУ-НС" тоді була більш цільною і не акцентувала публічно на приналежності кандидатів на міністерські посади до конкретних партій та груп.

"Українська правда" 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...