Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гриценко каже, що вирішувати долю коаліції у НУ-НС нема кому

Четвер, 18 лютого 2010, 11:58
 

У фракції НУ-НС зараз немає більшості, яка б ухвалила рішення про вихід з коаліції.

Про це заявив НУ-НСівець Анатолій Гриценко в ефірі ТВі, повідомляє прес-служба каналу.

Коментуючи заяву спікера Володимира Литвина з вимогою надати докази існування коаліції, Гриценко сказав:

"Голова Верховної Ради не повинен був робити такої заяви. Закон про Регламент, що був введений в дію лише 17 лютого, не має зворотної сили, тому вимагати якісь докази та підписи Литвин не має жодного права".

На його думку, зруйнувати чинну коаліцію можна лише у випадку, коли якась з фракцій у її складі з неї вийде.

"Прем'єр Тимошенко заявила, що фракція БЮТ не має наміру виходити з коаліції. "Наша Україна - Народна Самооборона" також ухвалила подібне рішення", - зазначив Гриценко.

На його думку, дострокові парламентські вибори у ситуації, коли не буде створена нова коаліція, - "це вихід, але і Янукович, і Тимошенко розуміють, що вже не матимуть в новообраному парламенті більше депутатів, ніж вони мають зараз".

"Замість блоку Литвина і комуністів з'являться нові політичні сили. Тому дострокові вибори до Ради не вигідні ні регіонам, ні бютівцям, ні усім іншим", - впевнений Гриценко.

Він також вважає, що команда Януковича неспроможна владнати ситуацію і консолідувати країну, тому через півтора-два роки цілком можливо відбудуться дострокові президентські вибори, "які остаточно зітруть прізвища нині рейтингових політиків".

"І для Януковича, і для Тимошенко сьогодні останній шанс утриматися при владі. Адже у суспільстві вже починає з'являтися запит на розумних, відповідальних і порядних політиків", - заявив Гриценко.

Крім того, він назвав помилкою Януковича після виборів першу промову російською мовою, перше інтерв'ю зарубіжним ЗМІ, "заяви з питань, що роз'єднують (Чорноморський флот, ГТС, НАТО, мова тощо)".

На думку Гриценка, вони відштовхнули від союзу з Партією регіонів групу Кириленка, яка теоретично могла приєднатися до нової коаліції.

"Політична ситуація сьогодні зайшла у глухий кут. Є новообраний президент, стара коаліція, прем'єр та уряд. Зрозуміло що прем'єр-міністр і глава держави співпрацювати не будуть. Тому, на жаль, вирішити цю ситуацію безконфліктно неможливо", - вважає він.

"Янукович може продовжити працювати з Тимошенко, але доброго з цього нічого не буде. Теоретично чинний уряд можна відправити у відставку, але у парламенті все одно залишається стара коаліція, яка може не підтримати призначення нових міністрів. У цій ситуації напрошується рішення, яке я пропонував ще рік тому, - новобраний президент повинен сам очолювати уряд і формувати його незалежно від існування коаліції", - додав Гриценко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування