Гриценко обізвав Ющенка "крохобором" – за дачу

Четвер, 18 лютого 2010, 12:06
 

Екс-кандидат в президенти Анатолій Гриценко вважає аморальним прагнення Віктора Ющенка зберегти за собою державну резиденцію.

Так депутат прокоментував слова президента про дачу у Конча-Заспі, повідомляє прес-служба Гриценка.

"Тим більше це виглядає дивним на фоні моралізаторства чинного президента, який позиціонувався як людина високих моральних якостей, як людина, яка поставить в рамки державного чиновника, обмежить пільги, привілеї і таке інше", - наголосив політик.

За словами Гриценка, "насправді, Ющенко проявив себе тим самим крохобором, тому, що за період діяльності він збудував собі цілий хутір у Безрадичах, додавши багато гектарів за рахунок місцевої владі".

"Крім того, має інші резиденції по країні і зараз висловив бажання, як він каже - згідно закону, і надалі зберегти за собою державну резиденцію в Конча-Заспі. Не існує закону, який би давав таке право президенту", - зауважив депутат.

"Ситуація погіршується ще й тим, що сам Ющенко підписував, виходячи за рамки посадових повноважень, закриті документи, якими надавав у довічне користування такі ж самі резиденції іншим посадовим особам. Зокрема, у 2006 році - Володимиру Литвину", - додав Гриценко.

Він зауважив, що "цинічними виглядають пункти цих документів, в яких високим чиновникам, які мають гідну, не співставну з десятками мільйонів людей пенсію, надаються знижки на 50% на комунальні та інші платежі, виділяються довічно комусь покоївка, комусь - охоронець, а комусь - водій".

Гриценко вважає, що "Ющенко, як людина, яка декларувала європейські цінності, насправді проявив себе крохобором, який скоріше орієнтується на азійські або африканські цінності минулих століть".

Політик заявив, що "терпіти ситуацію, коли чинний президент, отримавши нові статки, нові володіння, тримається за державну резиденцію, і новообраний президент, будучи прем'єром, прихопив собі іншу державну резиденцію, не можна".

Гриценко також нагадав, що в Конча-Заспі живуть десятки людей, які колись обіймали високі посади, але за собою утримують це майно, в тому числі приватизуючи його.

"Таку ситуацію залишати без реагування категорично не можна і тому я підготую законодавчу ініціативу, яка б навела порядок у цій сфері і поставила край крохоборам, які після завершення роботи на високих посадах, тримаються за державне майно", - наголосив Гриценко.     

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...