Єхануров не повірив "мантрам" Тимошенко

Четвер, 18 лютого 2010, 18:06
Українська промисловість залишається в кризовому стані.

Про це заявив перший заступник глави секретаріату президента Юрій Єхануров, коментуючи заяву прем'єра Юлії Тимошенко про те, що в країні закінчилися криза, повідомляє його сайт.

За його словами, прем'єр Юлія Тимошенко "в черговий раз здивувала світ".

"Виявляється її уряд успішно подолав кризу. Аргумент, на перший погляд, красномовний - українська промисловість у січні 2010 року (у порівнянні до січня 2009-го) зросла аж на 111,8%. Але що стоїть за цією "лукавою цифрою. Чергова підтасовка фактів", - зазначив Єхануров.

"В січні минулого року (у порівнянні до січня 2008-го) падіння виробництва в промисловому секторі економіки було просто жахливим - на 33,8% (до 66,2%)", - підкреслив він.

"Таким чином, навіть за умови певного покращення показників, маємо зараз обсяги виробництва у промисловості України на рівні 74,0% від січня 2008-го. Тобто на чверть нижчі", - наголосив чиновник.

Він також заявив, що "основним чинником зростання у січні став гірничо-металургійний комплекс".

"Всі інші галузі - животіють. Наприклад, виробництво підприємств промисловості, що одночасно входять до будівельного комплексу країни, впало вдвічі проти січня 2009", - зазначив Єхануров.

"Тому, не зважаючи на всі переможні "мантри" прем'єра, висновок однозначний - українська промисловість залишається в кризовому стані. Отже, не дивлячись на завершення виборів, вона продовжує брехати", - підкреслив він.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування