Москаль: із питанням "вотуму довіри" Тимошенко нема сенсу тягнути

Вівторок, 23 лютого 2010, 09:05


Член фракції "НУ-НС" Геннадій Москаль вважає, що питання "вотуму довіри" прем'єру Юлії Тимошенко слід розглянути якнайскоріше.

"Я не кажу про відставку, я кажу про вотум довіри до Тимошенко. Якщо є довіра, то вона має право працювати, і впродовж сесії ніхто це питання не має ставити", - заявив він в інтерв'ю Радіо "Свобода".

"Тому що людина, коли працює, має бути впевнена, що буде працювати, тому що ситуація в країні вкрай тяжка. Якщо щодня будуть лякати, що знімемо завтра-післязавтра-через 5 хвилин...", - зазначив Москаль.

"Тим більше, що постанову внесла не БЮТ чи сама прем'єр-міністр, внесла Партія регіонів. Нема сенсу сьогодні затягувати", - додав "самооборонець".

Москаль наголосив: "Поставлене таке питання, сто підписів є, є 226 голосів, значить, нема вотуму довіри. Нема 226 голосів, значить, довіра до уряду є, і уряд хай працює над подоланням цих негативних економічних процесів, які скопились сьогодні у державі".

Він переконаний, що розглянути у середу питання про довіру уряду - "це дуже правильно поставлене питання".

"За Конституцією прем'єр складає повноваження перед новообраною Верховною Радою, але робити вигляд, що в країні нічого не сталося... (не можна). Є новий президент, і має бути вотум довіри", - сказав Москаль, пославшись і на європейську практику.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...