Кравчук нагадав, що до Януковича - ні ногою

Вівторок, 23 лютого 2010, 13:09
 

Перший президент Леонід Кравчук не прийде на інавгурацію Віктора Януковича.

Про це він заявив на прес-конференції у вівторок, повідомляє Ліга.net.

Кравчук повідомив, що одержав у вівторок запрошення від голови Верховної Ради Володимира Литвина на урочисте засідання парламенту в зв'язку з інавгурацією Януковича.

Однак, за словами Кравчука, він не бачить своєї ролі в цьому процесі.

"Я був на інавгурації Ющенка разом з Леонідом Кучмою, хоча вважав, що обов'язково бути на інавгурації президенту, який відходить від влади", - сказав Кравчук.

"Це, на мою думку, має тлумачитися, зокрема, як публічна передача влади. Але, наскільки мені відомо, Віктор Ющенко сказав, що він не буде на інавгурації. Про Леоніда Даниловича я не знаю", - додав він.

На думку Кравчука, присутність на інавгурації для нього і Кучми не обов'язкова: "Протоколу якогось немає, тому я на інавгурацію не піду".

Кравчук також повідомив, що визнав Януковича президентом після того, як завершився судовий процес, і навіть двічі його привітав: від себе особисто і як керівник Ради світу, членом якої є Янукович.

"Я так і сказав: коли припиняться всі суди, я привітаю Віктора Федоровича, він буде президентом, але я буду його нещадно критикувати, оскільки те, що він вже зараз робить, не збігається з моїми уявленнями про Україну", - зазначив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...