Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Медведчук "вибив" у суді вибачення за звинувачення у "темниках"

Четвер, 25 лютого 2010, 10:17

Апеляційний суд Києва зобов’язав тижневик "CN-Столичные новости" вибачитись перед Віктором Медведчуком за "темники" і "злочинну владу".

Як повідомляє прес-служба центру "Правова держава" Медведчука в четвер, 25 лютого, відповідне рішення суд ухвалив 3 лютого цього року.

Позов Медведчука стосувався статті під назвою "Мы и они или Демократия строгого режима", яку тижневик "CN-Столичные новости" надрукував у вересні 2009 (№ 35 (572), і яка також була опублікована в інтернеті.

У статті йшлося про Медведчука і його причетність до "злочинного режиму" та "злочинної влади", а також про "нібито незаконне втручання Медведчука у діяльність українських ЗМІ через створення та впровадження так званих "темників".

"Таким чином, у статті фактично здійснено ототожнювання позивача як із явищами, неприйнятними у сучасному демократичному суспільстві, так і буквально із злочинами", - сказано в повідомленні прес-служби "Правової держави".

Відтак, Медведчук звернувся до суду з позовом, в якому вимагав визнання оприлюдненої інформації недостовірною та опублікування тижневиком "CN-Столичные новости" спростування.

У ході судового розгляду були отримані офіційні дані з МВС, Служби безпеки України, Генпрокуратури, Державної податкової адміністрації України, згідно з якими Медведчук "у жодному із цих відомств не фігурував у якості підозрюваного чи обвинуваченого, і кримінальні справи стосовно нього не порушувалися".

18 листопада 2009 року суд задовольнив позов Медведчука, визнавши поширену стосовно нього інформацію недостовірною, зазначає центр "Правова держава". Він зобов’язав "CN-Столичные новости" опублікувати спростування не у вигляді тексту, який запропонував позивач, а тільки резолютивної частини судового рішення.

3 лютого 2010 року Апеляційний суд Києва задовольнив позов повністю – визнав інформацію, поширену стосовно Медведчука цим виданням, недостовірною, затвердив текст спростування та зобов’язав "CN-Столичные новости" опублікувати його.

Як відомо, темники з'явилися на початку 2000 року на каналах, близьких до СДПУ(о), а з приходом Медведчука на посаду голови адміністрації президента Леоніда Кучми поширилися на всі центральні канали.

В Україні є чимало журналістів, які готові підтвердити причетність Медведчука до темників. Марат Гельман, який співпрацював з Медведчуком, особисто визнав, що придумав темники

У червні 2004 року Медведчук заявляв кореспонденту "Української правди": "Те, що ти називаєш цензурою, – це державна політика".  

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: