Кириленко розповів, що його не влаштовує в пропозиції "Регіонів"

Субота, 27 лютого 2010, 00:50

Лідер партії "За Україну" В’ячеслав Кириленко заявив, що в нього є зауваження до проекту коаліційної угоди, підготовленої Партією регіонів.

Про це він сказав в ефірі Шустер Live.

"В мене є той проект коаліційної угоди, який представлений головам фракцій, який вже обговорюється в пресі. Як мінімум чотири питання викликають серйозні зауваження", - зазначив депутат.

За його словами, зокрема, це питання щодо мовної політики, позаблокового статусу України, євроінтеграції та пункт про індивідуальне членство в коаліції.

"Ще не встигли прийти до влади, а кажуть: ми будемо робити коаліцію, але якщо ви не приймете рішення на своїх фракціях, то ми індивідуально кожного з вас обробимо, препаруємо, переконаємо кого як, і зробимо коаліцію на індивідуальному членстві", - сказав Кириленко.

"Якщо вже зараз, на старті, ті, хто переміг на виборах, хочуть, по суті, обдурити тих, кого вони називають своїми партнерами, так така коаліція проживе не більше, ніж один місяць", - вважає він.

"Я не хочу плямувати, в тому числі і власну політичну репутацію, і репутацію партії "За Україну", і всієї депутатської групи входженням у таку коаліцію", - наголосив депутат.

"Можна прикритись навіть прізвищем прем’єра. Але якщо прем’єр має будь-яке прізвище, на "А", на "Т", на "Я", і при цьому його обставлять, візьмуть у лещата з усіх боків,...то такий прем’єр...буде виконувати волю Партії регіонів", - зазначив Кириленко.

За його словами, "цей прем’єр так само через півроку зрозуміє, що його використали, і не більше, і потім почнеться політична криза".

Як відомо, раніше президент Віктор Янукович заявив, що розглядає кандидатури Сергія Тігіпка, Арсенія Яценюка і Миколи Азарова на посаду прем'єра.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...