Яценюк каже, що йому пропонують "політичний хабар"

П'ятниця, 5 лютого 2010, 13:50

Арсеній Яценюк заявляє, що кандидатам у президенти немає сенсу пропонувати йому посади, а відповідні обіцянки - лише технологія.

Про це він заявив у інтерв'ю "Бі-Бі-Сі", коментуючи заяви, зокрема з боку Юлії Тимошенко, щодо можливих призначень Яценюка після президентських виборів.

"Зі мною з цього прикладу взагалі без змісту розмовляти. Тому що я заявив свою позицію, і я її повторюю кожен раз", - сказав Яценюк.

"Але я розумію про що йдеться. Це ж політична технологія. Це ж не зі мною розмовляють, це розмовляють з виборцями Яценюка і кажуть: "Подивіться, у вас же такий хороший кандидат! Ну так склались обставини, що він не став президентом. Але ви віддайте голоси мені, а я, можливо, вашого кандидата працевлаштую", - пояснив він.

Яценюк запевнив: "Я не потребую працевлаштування. Настане той час, коли я буду думати: пропонувати щось Тимошенко і Януковичу чи не пропонувати. У мене вже для цього відповідь є. Це не просто заочні розмови".

"Я колись з Тимошенко і Януковичем зустрічався і чітко сказав: "Станете президентом, і я думаю, що ви отримаєте повний смак української опозиції. Конструктивний", - зазначив Яценюк.

При цьому він наголосив, що критикував інших кандидатів у президенти впродовж компанії не як особистостей, а як посадовців і політиків.

"Вони хороші хлопці, я їх дуже люблю всіх. Тільки я їх критикував не як Юлію Тимошенко, і не як Віктора Януковича, і не як Віктора Ющенка - а як президента держави, як прем'єр-міністра держави...", - сказав Яценюк.

"У нас можуть бути особисті чудові стосунки, тільки це ж ми не на кухні чай п'ємо. На них же покладено відповідальність за керівництво країною! Це ж вони довели Україну до політичного й економічного банкрутства! І мовчати в цій ситуації я не буду. Хто б не став президентом", - запевнив він.

На переконання Яценюка, усі пропозиції, які озвучуються нині кандидатами у президенти, - це "політичний хабар".

"Мені зараз пропонують політичний хабар. На - посаду і віддай голоси. Це не співпраця. Це бізнес", - сказав екс-кандидат у президенти, додавши, що готовий до реальної співпраці, але вона неможлива без власної партії та фракції.

Він вважає, що поставити галочку в бюлетені проти всіх кандидатів у другому турі - це "дуже великий конструктив, тому що брехати не треба самому собі".

"Я сказав, що ці троє людей несуть персональну відповідальність за країну за останні 5 років. Я не підтримую жодного з них... Я нікому не збираюсь боронити, але у нас люди усі розумні", - сказав Яценюк.

На його думку, "ці вибори були політичним реквіємом для однієї з цих політичних сил і для одного з цих політиків".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування