Симоненко вже не проти об’єднатися з окремими "штиками" НУНС

Середа, 10 березня 2010, 13:48


Фракція Компартії готова до коаліції з окремими депутатами НУНС, якщо ті будуть підтримувати програму, яку пропонують комуністи.

Про це заявив лідер Компартії Петро Симоненко, відповідаючи на запитання журналістів, повідомляє прес-служба КПУ.

Він пояснив, що "мова йде про окремих людей… це не політична сила".

"І якщо ці депутати готові до виконання тієї програми, яку ми пропонуємо, то це вже зовсім інша ситуація", - заявив лідер комуністів.

Симоненко також наголосив, що до офіційного створення коаліції у Верховній Раді говорити про урядові посади Компартія не буде.

"Ні про які квоти ми мову не ведемо. З самого початку я запропонував, що треба в першу чергу організувати роботу Верховної Ради та уряду", - заявив він.

"Ми запропонували реформи, на яких можна об’єднатися. Ця платформа є публічною – і якщо її підтримає і президент, і ті політичні сили, на які він спирається, ми готові спільно вирішувати ті питання, які є на часі", - зазначив лідер комуністів.

За словами Симоненка, "спочатку треба знати, чим буде займатися нова більшість".

"І тільки потім і я, і партія визначатиметься, які ділянки ми можемо забезпечити високопрофесійними кадрами (в уряді). Все залежатиме від того, як ми визначимося щодо переформатування коаліції", - заявив лідер КПУ.

Крім того, він негативно висловився з приводу того, що Юлії Тимошенко пропонують надати місце в урядовій ложі в парламенті.

"Я не підтримаю такий крок. Є певні процедури, які виписані, хто може знаходитися безпосередньо в залі засідання", - сказав Симоненко.

"Якщо вона (екс-прем’єр) захоче на другий поверх (сесійної зали ВР), то тут питань не виникає. Я думаю, що цього робити не слід, адже Тимошенко не є опозицією, а є прибічницею потужного капіталу", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...