Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Передумов для звільнення Табачника немає - Герман

Понеділок, 15 березня 2010, 07:59

Реальних передумов для звільнення Дмитра Табачника з посади міністра освіти немає.

Про це сказала заступник голови адміністрації президента Ганна Герман у коментарі газеті "Комерсант-Україна".

За словами Герман, вона багато зробила для того, щоб Табачник не обійняв посаду віце-прем'єра з гуманітарних питань. "Я була проти його (Табачника) призначення (віце-прем'єром) через його антиукраїнські висловлювання", - пояснила Герман.

Однак реальних передумов для звільнення Табачника з посади міністра освіти, за її словами, поки немає.

Як відомо, депутат від НУНС В’ячеслав Кириленко вніс до парламенту проект постанови "Про звільнення міністра освіти й науки Дмитра Табачника", мотивуючи його "антиукраїнськими висловлюваннями і негативним ставленням до національної ідентифікації українців" Табачника.

На думку Кириленка, діяльність Табачника на посаді міністра освіти призведе до "русифікації української молоді".

Раніше Дмитро Табачник у своїй статті "Від Ріббентропа до Майдану", опублікованій у вересні минулого року в газеті "Известия", зазначав:

"Як уже показала Велика Вітчизняна війна, а потім і розвиток пострадянської України, галичани практично не мають нічого спільного з народом Великої України... Наші союзники і навіть брати – їхні вороги, а їхні "герої" (Бандера, Шухевич) для нас – убивці, зрадники і поплічники гітлерівських катів".

Крім того, Табачник активно критикував колишнього голову Міносвіти Івана Вакарчука за введення зовнішнього незалежного оцінювання і політику українізації освітніх установ.

Між тим, голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов не вважає статті й висловлювання Табачника перешкодою його призначенню міністром освіти й науки.

"Я читав його публікації – там немає нічого протизаконного. Він висловив свою точку зору, на яку має право кожна людина в демократичному суспільстві, ні до чого не закликав, законів не порушував", - сказав Єфремов виданню.

"Табачник – гарний фахівець в області освіти, а якщо комусь із опонентів Партії регіонів не подобається його призначення, нехай виносять свої пропозиції на голосування в парламент. Як депутати проголосують, так і буде", - додав він.

Один із помічників Табачника заявив газеті: "Дмитро Володимирович не буде нічого коментувати пресі, поки не розбереться з ситуацією в міністерстві".  

Тим часом, відставки нового голови Міносвіти збираються вимагати від президента і прем'єра й депутати Львівської облради – на позачерговій сесії 17 березня.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування