Кримські татари пожаліються Європі на порушені права і Могильова

Вівторок, 16 березня 2010, 07:28

17 березня в Європарламенті пройдуть громадські слухання, на яких обговорять стан кримських татар в автономії після президентських виборів в Україні.

Слухання ініціювали литовський євродепутат Леонідас Донскіс та "Організація націй і народів, що не мають представництва" (UNPO), передає "Німецька хвиля".

На громадські дебати до Страсбурга збирається, у тому числі, голова кримськотатарського Меджлісу, народний депутат України Мустафа Джемілєв.

Він повідомив, що в своєму виступі перед євродепутатами планує розповісти про те, як триває процес облаштування кримських татар через понад 20 років після їх повернення на батьківщину з депортації.

Особливу увагу Джемілєв приділить питанню відновлення політичних, економічних та громадських прав репатріантів.

Крім того, лідер Меджлісу хоче звернути увагу європейської громадськості на призначення міністром внутрішніх справ України Анатолія Могильова.

Три роки тому цей чиновник очолював кримську міліцію та запам’ятався проведенням міліцейської операції на плато Ай-Петрі, під час якої постраждали кримськотатарські підприємці.

Тоді ж Могильов оприлюднив в одній з кримських газет статтю з виправданням депортації Йосипом Сталіним з півострова кримських татар та інших народів.

"Таке призначення є загрозою для спокою в Криму. Адже людина, яка за посадою має боротися з ксенофобією та міжнаціональною ворожнечею, сама ж її розпалює", - зазначив Джемілєв.

Він повідомив, що у Меджлісі вже підготували звернення до генпрокурора України з вимогою притягнути Могильова до кримінальної відповідальності.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News