Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров наказав міністрам придумати, як розкрутити Європу на гроші

Вівторок, 16 березня 2010, 15:16

Прем'єр-міністр Микола Азаров вважає, що Україна повинна залучити мінімум 15-20 мільярдів  доларів на реалізацію інфраструктурних проектів.

Про це Микола Азаров заявив під час зустрічі з главою представництва Європейського Союзу в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра.

"Наш уряд буде витрачати кредити не на проїдання, покриття дефіциту, а на розвиток", - зазначив Азаров, повідомляє прес-служба уряду.

"Ми сповідуємо ліберальні економічні цінності, а отже свідомі того, що відкрита ринкова економіка України має бути конкурентоспроможною", - підкреслив прем’єр-міністр.

Азаров зазначив, що доручив профільним міністерствам активізувати переговори з ЄБРР і Світовим банком щодо інфраструктурних та інвестиційних проектів.

Він підкреслив, що Кабінет Міністрів уже підготував низку цікавих проектів, які передбачають фінансову підтримку зі сторони міжнародних фінансових організацій і участь інвесторів, зокрема, будівництво висококласних автошляхів.

Окремо прем’єр повідомив, що уряд готує Європейському Союзу пропозицію щодо модернізації вітчизняної газотранспортної системи.

"Будівництво обхідних щодо України маршрутів транспортування газу стало фактом, тому ми чітко усвідомлюємо, що тільки глибока модернізація, підвищення ефективності – технічної і економічної – української ГТС дасть нашому, насправді найнадійнішому маршрутові, конкурентні переваги", - заявив Азаров.

 Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...